Gazpacho med æble og hyben

august 18, 2019
Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho er en spansk iskold suppe lavet på rå grøntsager, oftest tomater sammen med hvidløg olivenolie og eddike. Denne udgave er lavet på hybenfrugter og æbler. Den kølige suppe er perfekt på varme sommerdage og sprængfyldt med vitaminer!

Vitaminbombe!

Man kan vist roligt sige at denne gazpacho er et af de absolut sundeste valg, hvis man ønsker at et tilskud af både A og C-vitaminer. Sammenlinet med appelsiner og røde peberfrugter, så indeholder de røde hybenfrugter faktisk temmelig meget C- vitamin. Faktisk hele 840 mg per. 100 g sammenlinet med kun 45 mg i appelsin og 192 i rød peberfrugt. Derudover så er dette en såkaldt RÅ suppe, hvilket vil sige at den ikke bliver opvarmet og på denne måde bibeholder ALLE de vigtige vitaminer og mineraler.

Gazpacho med æble og hyben
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 500 g rensede hybenfrugter
  • 3 stk. æbler
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 stk chili (alt efter hvor stærk man ønsker sin gazpacho)
  • 1 dl god olivenolie
  • 3 spsk. æbleeddike eller rødvinseddike
  • 1 smule salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Rens hybenfrugterne, pil hvidløget og skræl æblerne.
  2. Skær alle grøntsager og frugter i mindre stykker og blend det hele sammen med olivenolie, eddike, salt og peber. Tilsæt gerne en smule vand undervejs så suppen olle bliver for tyk. Smag til med eddike, salt og peber.
  3. Kom suppen i køleskabet til den skal serveres.
  4. Serveres gerne med finthakkede æbler og hyben samt en smule olivenolie og friskkværnet sort peber.

Velbekomme!

Forslået