Ramløgs cabonara med stenbiderrogn

marts 9, 2019
Ramløgs cabonara

Ramløgs cabonara

Ramsløgs Carbonara er mit vilde bud på den klassiskeitalienske pasta/spaghetti alla carbonara som mange (inklusiv mig selv) kender og elsker. Det er en fantastisk ret som jeg er opvokset med og siden hen bare har holdt mere og mere af. Jeg leger ofte med smagene fra den klassiske carbonara og i denne omgang blev den parret op med helt nye skud af ramsløg og stenbidderrogn.

Ramsløgsskud

Til denne ret, brugte jeg de helt nye skud fra ramsløget som kan høstet i marts-april. De er helt tynde og kan næsten sammenlignes med en slags lys grøn vegansk spaghetti (som vist nederst på siden). De nye skud er helt møre, propfyldte med vitaminer og helt milde i smagen. De er derfor perfekte i pastaretter som denne ramsløgs cabonara.

På billedet kan man se min tydelige nøjagtighed med at dele ramsløget op i kategorier. Der er dog en mening med galskaben. Jeg bruger gerne hver del af planten til forskellige formål. De store grønne blade bliver brugt til pesto eller urteolier. De helt tynde skud er de bedste efter min mening og dem bruger jeg gerne i stirfry (lynstegning), supper, pastaretter eller gryderetter. Blomsterne er rigtig gode i supper eller syltet ovenpå æggemaden.

Ramløgs cabonara med stenbiderrogn
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 2 g stenbidderrogn
  • 1 pakke linguini eller spaghetti (450 g)
  • 2 dl friskrevet parmesanost
  • 4 økologiske æg
  • 1 bundt ramsløgs skud (de tynde nye skud der kommer i marts-april)
  • Masser af friskkværnet peber!
Fremgangsmåde
  1. Start med at sætte vand over til pastaen.
  2. Tilsæt salt og pasta til det kogende vand.
  3. Tag en skål og pisk æg, parmesanost og friskkværnet pepper godt sammen.
  4. I de sidste 2 minutter af pastaens kogetid, tilsættes ramsløgene.
  5. Når pastaen er al dente, drænes vandet fra.
  6. Vend æggeblandeingen i den varme pasta og rør rundt indtil den tykner (hvis saucen ikke tykner kan man opvarme retten på et lavt blus, den må endelig ikke for få for meget da man nemt kan ende ud med røræg).
  7. Anret pastaretten med mere friskkværnet pepper, parmesan og stenbidderrogn.

(Her ses se helt nye sku fra ramsløget som blev høstet i marts måned).

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar