Wokret med svampe, løg og ædelgran

august 10, 2019
Wokret

Wokret med svampe, løg og ædelgran

Denne wokret er som taget ud af den nordiske skov. Her bruges nemlig kogleskæl fra ædelgran som er spiselige i månederne juni og juli (måske også lidt hen i august). De unge kogleskæl kan bruges til mange ting men her er de brugt som en grøntsag sammen med løg og svampe i en skøn og nordisk wokret.

Nyttige links

3 hurtige med ædelgran!

Ædelgran – identifikation og tilberedning

Wokret med svampe, løg og ædelgran
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 2 spsk vegetabilsk olie (kokos, oliven, solsikke eller vindrukerne)
  • 1 spsk revet ingefær
  • 3 fed knust hvidløg
  • 2 stk. store rødløg
  • 400-500 g af dine yndlings svampe
  • 1-2 håndfuld rensede friske eller syltede kogleskæl
  • 5 spsk soya
  • 2 spsk sukker
  • 8 spsk østerssovs
Fremgangsmåde
  1. Skær svampe i mindre stykker og steg dem på en tør pande indtil de spider deres væske. Steg væsken helt væk.
  2. Tilsæt olie, hvidløg og ingefær.
  3. Steg nu skiver af løg samt kogleskæl sammen med svampene indtil det hele får en smule farve men uden at løg og hvidløg brænder på.
  4. Tilsæt soya, sukker og østerssovs og vend det helt godt sammen.
  5. Smag wokretten til med soya og sukker. Den må gerne være lidt sød.
  6. Spis wokretten alene, sammen med ris eller nudler.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar