Urtesalte og kryddersukker

juni 11, 2019
Urtesalte og kryddersukker

Urtesalte og kryddersukker

Jeg har altid været meget facineret af dufte og smage, og hvem har ikke forsøgt dig med at lave parfume af roser og vand, da man var yngre? Smag såvel som duft er ofte kilde til mange gode minder og stunder som af en eller anden grund vender tilbage af specifikke dufte eller smage. Som barn var jeg derfor meget optaget af at “fange” dufte i små beholdere til at kunne blive taget frem og bringe minder tilbage. Her har jeg samlet et udvalg af urtesalte og kryddersukker som bringer minderne tilbage hos mig. Til dette formål er der brugt, hyldeblomst, hybenrose, skivekamille og skvalderkål.

Jeg har nu endelig fundet en metode der kan bibeholde en vedvarende duft, farve og smag. Urtesalte og kryddersukker kan nærmest holde sig til evig tid og er derfor den mest perfekte måde at “fange” sjælen fra en plante som samtidig kan bruges på SÅ mange forskellige måder! Smid den aromatiske sukker i småkager, kager, cremer, te og syltelager. Saltet kan bruges til fisk, kød og grøntsager eller smides i badevandet som en velduftende badesalt. Man kan også eksperimenterer med sukkersaltning af æggeblommer, fjerkræ og grøntsager eller ceviche, ved at blande lige dele sukker og salt sammen.

Urtesalte (Opskrifter):

Hybenrosensalt

 

Hyldeblomstsalt

 

Skvalderkålsalt

Kryddersukker (Opskrifter):

Hyldeblomstsukker

 

Skivekamillesukker

 

Hybenrosensukker

 

Forslået

Én kommentar

  • Skriv et svar Småkager med skivekamille og matcha | Opskrifter - Snilde.dk august 6, 2019 at 7:52 pm

    […] Urtesalte og kryddersukker Friterede småkager med skivekamille og matcha   Print Skribent: Stephanie Straube Alemanno Ingredienser […]

  • Skriv et svar