4 hurtige opskrifter med magnolie

april 26, 2019
Magnolie opskrifter

Magnolie opskrifter

I dette indlæg har jeg samlet fire opskrifter med magnolie blomster. Lige siden jeg var helt lille, har jeg altid elsket magnolietræet. Disse træer står oftest i private haver eller parker og er derfor ofte udenfor rækkevidde for den almindelige sanker. De mest almindelige fra det danske sortiment er Magnolia Soulangeana, Magnolia Stellata og Magnolia Galaxy. De er alle spiselige. Hvis du vil vide mere om magnolien og dens spiseligehed, kan du læse mere HER.

Jeg kan også anbefale: 4 HURTIGE MED JAPANSK PILEURT. 

Magnolietræet stammer oprindeligt fra Sydøst Asien og Amerika. Magnolietræet er ældgammelt, jeg mindes i hvert fald at have haft en bog om dinosaurer som barn, der omtalte magnolie som nogle af de første blomster. Magnolie menes derfor at have udviklet sig allerede før bierne for omkring 95 millioner år siden!

Magnolie smagen

MagnolieMagnolie blomster har en helt unik smag. Parfumeret, krydret og minder lidt hen af kanel eller nelliker. Blomsterne kan sagtens spises rå eller hakket helt fint i salater, supper og kager men den foretrukne måde at bruge dem på er at sylte dem. De syltede kronblade har en sød eksotisk smag og kan bruges som krydderi i salater, dips, marinader eller som erstatning for syltet ingefær til sushi. De flotte kronblade kan også tørres og bruges som krydderi på denne måde.

Opskrifter

Magnolie omelet

Magnolie omelet er en sjov og lækker måde at bruge sine magnolier blomster. Smagen fra magnolien er let krydret, med en aroma der minder og kanel og nelliker. De kan derfor fungerer som krydderi til en simpel omelette der pludselig bliver en helt ny oplevelse. Find opskriften HER.

Magnolie omelette

Magnolie te

Magnolie te er krydret og smagen kan minde om kanel eller nellikker. Smagen kan varierer alt efter hvilke sorter af blomster man bruger, men det er bestemt værd at prøve! Den krydrede te går perfekt sammen med en omgang frieterede magnolie blomster og kan serveres sammen til eftermiddags kaffen. Find opskriften HER.

Magnolie te

Friterede magnolie blomster

Friterede magnolie blomster er smukke og passer perfekt til eftermiddags kaffebordet. De er sprøde og lækre med en krydret smag der minder om kanel og nelliker. De kan nydes både som en salt lille snack eller som en sød dessert. Find opskriften HER.

Friterede magnolie

Syltet Magnolie

Syltet magnolie eller syltede magnolie kronblade er en trend som begyndte i England og har siden spredt sig til hele verden. Grundet sin skarpe men krydrede smag, har den foretrukne måde at bruge magnolien på, været ved syltning. De syltede blomsterdele kan bruges som krydderi i salater, ceviche, kødfarsen eller som erstatning for den syltede ingefær til sushi. Find opskriften HER.

Syltet magnolie

Velbekomme!

Forslået