Grillet strandkål
Grillet strandkål med dressing på saltede blommer, er en sommerlig lun salat der passer perfekt til grilmenuen. Dressingen er lavet på saltede umodne mirabeller også kaldet nordiske oliven. De fermenterede umodne blommer bidrager med en masse umami som spiller rigtig godt imod den bitre kål. Nedenunder kan du se hvordan du kan lave dine egne nordiske oliven, det er faktisk nemmere end man tror.
Nyttige links:
Nordiske oliven – saltede blommer
Brændt strandkål med dressing på saltede blommer
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
Skribent: Stephanie Straube Alemanno
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
- 4-6 små blade strandkål pr. person
- 2-4 saltede umodne mirabeller, store grønne oliven eller kapers
- 1 tsk honning
- 2 spsk citron saft eller æblecider eddike
- 1 dl creme fraiche
- 1 bundt friske krydderurter som sødskærm, ramsløg eller skvalderkål.
- 2 skiver rugbrød
- 3 spsk olivenolie eller smør
- Salt og Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Dressing:
- Tag stenene ud af de saltede mirabeller, og blend dem sammen med creme fraiche, citronsaft, honning og groft hakkede krydderurter.
Salat:
- Grill eller tørsteg strandkålsbladene ved høj varme i cirka 2 minutter på hver side. Den må gerne bliver lidt ”brændt” nogle steder. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Hak rugbrødet eller smuldr det med fingrene. Steg krummerne i smør eller olivenolie til de er helt sprøde.
- Anret den grillede strandkål, hæld dressingen på og drys med ristet rugbrød og friske krydderurter.
- Skyl strandkålen og lad den dryppe godt af.
Anret den grillede strandkål, hæld dressingen på og drys med ristet rugbrød og friske krydderurter.
Velbekomme!