Vegetarisk wienerschnitzel med blomkålsvamp

december 7, 2018
Blomkålsvamp

Blomkålsvamp (Sparassis crispa)

Hvis man er en garvet svampejæger så er det den rene lykke når man støder på blomkålsvamp (Sparassis crispa) i skoven. Ved første øjekast, så er den måske et lidt særskilt syn sammenlignet med andre vilde svampe som Karl Johan eller kantarel, men den er bestemt værd at lede efter. Man skal selfølgelig huske på at når man har med vilde svampe at gøre så skal man være rimelig sikker på hvad man laver. Anskaf dig en god svampebog, informer dig så meget som muligt om duft, udseende og smag, så er der masser af lækre svampe at finde i de danske skove.

Blomkålsvamp er som sagt anset for at være en herlig spisesvamp, kødet er cremefarvet og har en helt speciel krydret duft. Disse svampe findes ofte i nåleskovs plantage ved gamle træstubbe hvor de kan variere i størrelsen fra små til relativt store. Sæsonen for blomkålsvamp er som regel fra september til oktober men også forekomme før eller senere.

Vegetarisk wienerschnitzel

Denne opskrift må være vegetarens svar på wienerschnitzel. Den består af panerede skiver af blomkålsvamp med brunet smør, ramsløgskapers, rødløg og vild peberrod. Selvom jeg hverken er veganer eller vegetar så ville jeg til hver en tid lave denne ret hver gang jeg stødte på en blomkålssvamp!

Hvis du ikke lige har en blomkålssvamp ved hånden, så kan du selfølgelig sagtens bruge andre svampe til denne opskrift. Her vil jeg foreslå portobello eller shitake.

Nyttige links:

Ramsløgs kapers – Opskrift 

Blomkålsvamp stegt som wienerschnitzel
 
Skribent:
Ingredienser
  • Blomkålsvamp, portobello eller shitake.
  • 3 dl mel
  • 3 æg
  • Salt og peber
  • Ramsløgs kapers eller almindelige kapers
  • Vild peberrod eller almindelig peberrod
  • Rødløg
  • Smør
Fremgangsmåde
  1. Rens blomkålsvampen ved at skære den i skiver og lægge den i koldt vand. Skyl svampen så den er helt fri for snavs.
  2. Dub skiverne tørre, krydr dem med salt og vend dem i hvedemel.
  3. Vend dem nu i letpisket æg så det dækker overalt og slut af med at vende dem i hvedemel igen eller rasp.
  4. Kom en god klat smør på en pande og lad det bruse op.
  5. Steg de panerede blomkålsskiver i det brunede smør indtil de er gyldne.
  6. Anret blomkålsvampen med hjemmelavede ramsløgskapers, friskrevet peberrod, fint snittet rødløg og brunet smør.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar