Græskarpandekage kage
Så ramte vi desserten i rækken af græskar opskrifter og en flot en af slagsen! Denne pandekage kage med græskar, vanilje, karamelsauce og pekannødder vil tage sig smukt ud på efterårs middagsbordet eller til halloween festen. Jeg er ingen konditor og bager sjællendt, men pandekage kager kan jeg finde ud af så man kan sige at den idiot sikker. Den smager i hvert fald drøn lækkert af varme krydderier, salt karamel og græskar.
Hvis man ikke lige ved hvad man ellers kan bruge sit hjemmelavede græskarkrydderi til så kan man altid putte det i en lækker Græskarsuppe med chili og vilde svampe.
Græskarpandekage kage med vanilje og karamelsauce
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
Skribent: Stephanie Straube Alemanno
Ingredienser
Græskarpure:
- 1 hokaido græskar
Græskar krydderi:
- 3 spsk stødt kanel
- 2 tsk stødt ingefær
- 2 tsk stødt muskatnød
- 1 tsk stødt nelliker
- 1 tsk stødt allehånde
Pandekager:
- 1 dl mælk
- 2 dl græskarpure
- 1 æg
- 2 spsk olie
- 4 dl hvedemel
- 1 tsk græskarkrydderi
- 3 spsk sukker
- 2 tsk bagepulver
Saltet karamelsauce:
- 1 dl sukker
- 25 g smør
- Havsalt efter eget ønske
- ¾ dl piskefløde
Mascapone creme:
- 250 g mascapone
- 1 vanilje stang eller 1 tsk vanilje ekstrakt
- 1 spsk puddersukker
- ¼ l piskefløde
Topping:
- Pekannødder
Fremgangsmåde
Græskarpure:
- Halvér græskarret og bag det med skæresiden nedad ved 200 grader i 40-60 minutter.
- Skrap nu kødet ud med en ske og blend det i ca. 30 sekunder til en tyk puré.
Pandekager:
- Bland mælk, græskarpure, græskarkrydderi, æg, olie og sukker i en skål.
- Vend nu mel og bagepulver i lidt af gangen til dejen er blød og ensartet.
- Bag nu pandekagerne på en varm pande i en smule smør eller andet fedtstof.
Karamelsauce:
- Hæld sukker ud på en pande eller nonstick gryde og varm det op indtil det begynder at smelte, ligesom når man laver brunede kartfoler.
- Når sukkeret er smeltet tilsættes smørret. Rør rundt indtil smør og sukker er blandet godt sammen.
- Tilsæt nu piskefløde. Nu vil karamellen begynde at boble op så tag eventuelt gryden af blusset så det ikke koger over.
- Smag nu karamelsaucen til med salt og sæt den på køl, den skal være helt nedkølet.
Mascapone creme:
- Skrap kornene ud af vaniljestangen og bland dem i mascapone flødeosten.
- Pisk nu piskefløden til den er cremet og luftig og bland den herefter med mascaponen (Fløden må endelig ikke piskes for meget da den kan skille når den blandes med flødeosten)
Anret:
- Læg nu pandekagerne lagvis og smurt med mascaponecremen. Tope kagen af med karamelsaucen og hakkede pekannødder.
Velbekomme!