Græskargnoochi med grønkål og svampe

oktober 26, 2017
Græskargnoochi

Græskargnoochi

Jeg har rigtig mange livretter og hjemmelavet gnoochi er en af dem, især græskargnoochi er noget jeg glæder mig særligt til ved efteråret. Selvom gnoochi er en af mine favoritter er det ikke alle der er helt vilde med de små pasta klumper. Gnoochi kan godt have en lidt dejet og eller klistret konsistens hvilket ikke falder i alles smag. Men efter en god tur på panden med grønkål og vilde svampe så kan de færreste sige nej. Gnoochi er meget mættende og kan være en utrolig billig ret. Jeg laver ofte gnoochi hvis jeg har nogle kogte grønsager eller kartfoler tilovers fra dagen i forvejen, der skal helst være tale om meget melede og tørre grøntsager, uden alt for meget vædde, derfor bruger man altid hokaido græskar når man laver græskargnoochi.

Græskargnoochi
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Italien
Antal personer: 4
Ingredienser
Græskarpure:
  • 1 Hokaido græskar
Gnoochi:
  • 1,5 dl græskarpure
  • 1 dl ricotta
  • 2,5 dl hvedemel eller tipo 00 pasta mel
  • ¾ dl revet parmesan ost
  • 1 æg
  • ¼ tsk salt
Salvie smør sauce:
  • 4 spsk oliven olie
  • 50 g smør
  • 15-20 friske salvie blade
  • Blandede svampe
  • Frisk grønkål
  • Salt og pepper
  • Friskrevet parmesanost
Fremgangsmåde
Græskarpure:
  1. Halvér græskaret og bag det i ovnen med skæresiden nedad i 45 minutter.
  2. Skrap kødet ud med en ske og blend det til en fin og blød masse. Er græskarrpureen meget våd kan man komme den igennem et klæde for at presse væsken ud.
Gnoochi:
  1. Bland græskarpure, ricotta, mel, parmesan, salt og æg sammen i en står skål.
  2. Hæld dejen ud på en overflade, drysset med mel.
  3. Skær dejen ud i 6 lige store stykker. Rul stykkerne ud til tynde pølser og skær små firkanter ud.
  4. Tryk dem nu let flade med en gaffel og vend dem rundt i lidt mel da de kan være meget klistrede.
  5. Bring en stor gryde med vand i kog. Tag forsigtigt gnoochierne op og kom dem ned i vandet sammen med let hakket grønkål.
  6. Kog gnoochier og grønkål sammen i 1 minut eller indtil de flyder op til overfladen.
  7. I mellemtiden smeltes smør og olie på en varm pande.
  8. Tilsæt salvie til smørret og vendt det godt rundt. Tilsæt nu rensede blandede svampe og steg indtil de er gyldne og lækre.
  9. Kom nu de færdige gnoochi samt grønkål over i salvie smøret og vend dem godt rundt. Lad dem gerne få en smule stege flade.
  10. Retten smages til med citronsaft, salt, pepper og revet parmesanost.

Skær dejen ud i 6 lige store stykker. Rul stykkerne ud til tynde pølser og skær små firkanter ud.
Tryk dem nu let flade med en gaffel og vend dem rundt i lidt mel da de kan være meget klistrede.
Bring en stor gryde med vand i kog.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar