Græskarsuppe – Med vilde svampe, røllike og chiliolie

oktober 16, 2017
Græskarsuppe

Græskarsuppe

Græskarsuppe er en af mine bedste efterårs favoritter. Den er cremet, varm og en lille smule spicy. Når vejret er koldt og gråt udenfor er det bedste i verden, en stor skål brandvarm græskar suppe at varme sig på og denne udgave med vilde svampe, røllike og chiliolie, må være min favorit.

Denne græskar suppe er lave med et helt almindelig sukker græskar, som man normalt bruger til at udskære med, men det egner sig også rigtig fint til madlavning. Man kan også vælge at bruge hokaido græskar eller en blanding af de to, men sukkergræskar er specielt gode til supper fordi de indeholder en del mere væske end hokaido græskar. Udover græskar og vilde svampe har jeg valgt at smage min suppe til med kokosmælk, samt lidt af mine egen varme kryderblanding med kanel, ingefær, allehånde, muskatnød og nelliker. Til at toppe hele retten af med bruger jeg min egen Hjemmelavede chiliolie. Chili og græskar går super godt sammen og så får suppen også et super flot finnish. Find opskriften på hjemmelavet chiliolie HER.

Græskarsuppe - Med vilde svampe, røllike og chiliolie
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 1 mellemstort sukkergræskar (Dem til udskæring)
  • 1 stort løg
  • 5 fed hvidløg
  • 0,5 tsk tørrede chiliflager, alt efter hvor spicy man ønsker sin suppe.
  • 2 dåser kokosmælk.
  • Saften af 1 citron eller lime.
  • 2 tsk salt
  • 250 g vilde svampe som karl johan eller kantareller
  • 1 buket røllike eller andre krydderurter som salvie, timian og rosmarin.
  • 4 spsk chiliolie
  • 1 spsk græskar krydderi.
Græskar krydderi:
  • 3 spsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk stødt muskatnød
  • 1 tsk stødt nelliker
  • 1 tsk stødt allehånde
Fremgangsmåde
  1. Start med at blande kryderierne til græskarkryderiet og læg den til side indtil det skal bruges.
  2. Hak nu løg og hvidløg groft og kom det op i en gryde sammen med chili og græskar krydderi og steg i 2-5 minutter uden at noget brænder på eller tager farve.
  3. Udhul græskarret, fjern kernerne og hak det ud i mindre stykker, skal og det hele. (Bag eventuel kernerne i ovnen med lidt salt og brug dem til suppen senere)
  4. Steg nu græskarret sammen med løg, hvidløg, chili og krydderi ved middelvarme indtil alt er godt blandet sammen.
  5. Tilsæt nu kokosvandet der ligger nederst i dåsen samt salt og lad det simre ved svag varme i 1 time indtil græskar og løg er møre.
  6. Nu blendes suppen med en stavblender til den er helt fin og glat.
  7. Nu skal kokoscremen i og herefter må suppen ikke koge, kun simre ved svag varme, ellers kan den skille.
  8. Inden servering rengøres og steges svampene sammen med let hakket røllike i en smule olie på en varm pande.
  9. Smag nu suppen til med citronsaft, salt og chili og gør klar til anretning.
Anret
  1. Kom et par store skefulde suppe op i en skål sammen med stegte svampe ovenpå, toppet med 1 spsk chiliolie til hver skål. Spis den varme suppe sammen med et stykke godt brød til.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar