Blomme og oksestuvning i sylteglas

juli 22, 2018
oksestuvning

Oksestuvning i glas

Oksestuvning, plumpot, mirako stuvning, blommegryde, boeuf de mirbalelle. Kært barn kan have mange navne, men jeg indrømmer at det var hulens svært at finde et navn til denne ret. Uanset hvad, så bliver det vist ikke nemmere. Smid alle ingredienserne ned i et sylteglas, kom det i ovnen og vent. Senere har du et skønt og lækker måltid, tilberedt i egen saft og allerede klar til køleskabet. Det er bare smart! Det er bestemt ikke sidste gang jeg beskæftiger mig med denne tilberedingsmetode.

Denne udgave er med umodne grønne blommer eller mirabeller og røllike(Du kan læse mere om røllike i menupunktet “vilde råvavre”). De umodne blommer giver en syrlig smag der passer perfekt i en fyldig stuvning som denne. Jo mere umodne blommerne er jo mere syrlig bliver retten. derfor kan man også bruge mere modne blommer og få en sødere ret.

Man kan bruge flere forskellige stykker kød til sin oksestuvning. Jeg mener dog at man får den bedste oplevelse ved at anskaffe sig et billigere stykke kød, der kan klare et par timers tilberedning. Resultatet er mørt og syrlig oksekød med en mild krydret smag. Denne stuvning er helt faktastisk at spise sammen med brød. Simpelt og lækkert!

Blomme og oksestuvning i sylteglas
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 250 g oksebov eller noget tilsvarende skåret i tern
  • 1 håndfuld umodne grønne blommer eller mirabeller (med eller uden sten)
  • 4 kviste hakket røllike
  • 0,5 tsk salt og pepper
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 stort løg hakket
  • 5-10 fed hvidløg
Fremgangsmåde
  1. Skru ovnen op på 180 grader
  2. Vend kødet sammen med salt, pepper og røllike.
  3. Kom nu alle ingredienserne ned i glasset og kom låget på uden at lukke det helt til (Glasset må ikke være for fyldt da det kan boble over når det begynder at koge i ovnen).
  4. Stil glasset i ovnen og giv det 1-2 timer (Hold gerne øjet med glasset når det begynder at koge, så det ikke koger over. Man kan eventuelt skrue en smule ned for varmen.

Okay, du skal ikke lade dig skræmme af udseendet, det ligner en ulykke men det smager fantastisk! Kød og grøntsager fulstændig smeltet sammen og de umodne blommer der tykner saucen og giver masser af syre til retten. Genialt hvis jeg selv skal sige det.

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar