Nordisk pizza med vilde urter og stenbidderrogn

maj 24, 2017
Nordisk pizza

Nordisk pizza!

Hvem elsker ikke god pizza? I min familie har vi altid været van til god pizza, med min far som pizza bager igennem rigtig mange år. Derfor tænkte jeg at det kunne være sjovt at kople mine nordiske rødder sammmen med de italienske via en helt ny slags pizza! Jeg har før lavet en japansk sushi pizza med laks og avokado og den var overraskende vellykket!

Så her kommer en nordisk udgave med røget laks, stenbidderrogn, friskost og vilde danske urter! Den nordiske pizza er rigtig lækker som en mindre forret eller snack ved middagsbordet. Da jeg havde noget hamp-mel i skabet brugte jeg det i mel-blandingen, men det kan sagtens udlades. Det er også muligt at bruge andre smagsgivere som, tangmel eller løgaske men det er bestemt ikke nogen nødvendighed. Find opskriften på nordisk pizza nederst på siden.

SE OGSÅ: Sushi pizza med laks, avokado og stenbidderrogn

SE OGSÅ: Hjemmelavet yoghurt ost

SE OGSÅ: Hjemmelavet friskost

Rul dejen ud og smør et godt lag af den grønne sauce udover. Bag den i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter indtil den er sprød og lækker.

Pynt den lune pizza med røget laks, stenbidderrogn, fint snittet fennikel, brøndkarse, mere af den grønne urte sauce og  smuldret feta.
Velbekomme!

Nordisk pizza med vilde urter og stenbidderrogn
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Nordisk
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 2 dl speltmel
  • 5 dl hvedemel
  • 0,5 dl hampmel eller tangmel (kan udelades)
  • 1 pakker tørgær
  • 2 dl varmt vand
  • 2 tsk salt
  • 3 spsk oliven olie
  • Rå eller røget laks
  • Stenbidderrogn
  • Yoghurt ost eller feta
  • Fennikel
  • Løgkarse
  • 1 bundt vilde urter som (brøndkarse, sødskærm, løgkarse og ramsløg)
  • Oliven olie
Fremgangsmåde
  1. Start med at blande de to (eller tre) slags med sammen. Tilsæt salt og rør rundt.
  2. Rør nu tørgæren op det varme vand og tilsæt olien.
  3. Tilsæt det herefter langsomt til mel blandingen.
  4. Rør godt rundt og lad dejen hæve i 30 minutter.
  5. Når dejen er hævet rulles den ud på bordet og skæres ud i mindre stykker.
  6. Uden at arbejde for meget med dejen, trykkes den flad og rulles herefter tyndt ud.
  7. Smør en blanding af olivenolie, parmesan og vilde urter ud på pizza dejen og drys med salt.
  8. Pynt nu pizzaen med løgkarse og bag den i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
  9. Når pizzaen har kølet af pyntes den færdig med laks, stenbidderrogn, fennikel, friskost og urter.

 

Forslået

3 Kommentare

  • Skriv et svar cannabisconnoisseur januar 9, 2024 at 7:02 pm

    Every weekend i used to visit this website, because
    i want enjoyment, since this this web page conations genuinely nice funny material too.

  • Skriv et svar دستگاه پرس هیدرولیک januar 12, 2024 at 11:54 pm

    I read this paragraph completely on the topic of the difference of
    most up-to-date and previous technologies, it’s awesome article.

  • Skriv et svar تعمیرگاه جک در تهران januar 31, 2024 at 10:08 pm

    hey there and thank you for your information – I’ve
    certainly picked up something new from right here.
    I did however expertise a few technical points using this website, since I experienced to reload the web site
    many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK?

    Not that I’m complaining, but slow loading instances times
    will sometimes affect your placement in google and could damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords.
    Anyway I am adding this RSS to my email and can look out for much more of your respective interesting
    content. Ensure that you update this again very soon.

  • Skriv et svar