Nordisk pizza med vilde urter og stenbidderrogn

maj 24, 2017
Nordisk pizza

Nordisk pizza!

Hvem elsker ikke god pizza? I min familie har vi altid været van til god pizza, med min far som pizza bager igennem rigtig mange år. Derfor tænkte jeg at det kunne være sjovt at kople mine nordiske rødder sammmen med de italienske via en helt ny slags pizza! Jeg har før lavet en japansk sushi pizza med laks og avokado og den var overraskende vellykket!

Så her kommer en nordisk udgave med røget laks, stenbidderrogn, friskost og vilde danske urter! Den nordiske pizza er rigtig lækker som en mindre forret eller snack ved middagsbordet. Da jeg havde noget hamp-mel i skabet brugte jeg det i mel-blandingen, men det kan sagtens udlades. Det er også muligt at bruge andre smagsgivere som, tangmel eller løgaske men det er bestemt ikke nogen nødvendighed. Find opskriften på nordisk pizza nederst på siden.

SE OGSÅ: Sushi pizza med laks, avokado og stenbidderrogn

SE OGSÅ: Hjemmelavet yoghurt ost

SE OGSÅ: Hjemmelavet friskost

Rul dejen ud og smør et godt lag af den grønne sauce udover. Bag den i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter indtil den er sprød og lækker.

Pynt den lune pizza med røget laks, stenbidderrogn, fint snittet fennikel, brøndkarse, mere af den grønne urte sauce og  smuldret feta.
Velbekomme!

Nordisk pizza med vilde urter og stenbidderrogn
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Nordisk
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 2 dl speltmel
  • 5 dl hvedemel
  • 0,5 dl hampmel eller tangmel (kan udelades)
  • 1 pakker tørgær
  • 2 dl varmt vand
  • 2 tsk salt
  • 3 spsk oliven olie
  • Rå eller røget laks
  • Stenbidderrogn
  • Yoghurt ost eller feta
  • Fennikel
  • Løgkarse
  • 1 bundt vilde urter som (brøndkarse, sødskærm, løgkarse og ramsløg)
  • Oliven olie
Fremgangsmåde
  1. Start med at blande de to (eller tre) slags med sammen. Tilsæt salt og rør rundt.
  2. Rør nu tørgæren op det varme vand og tilsæt olien.
  3. Tilsæt det herefter langsomt til mel blandingen.
  4. Rør godt rundt og lad dejen hæve i 30 minutter.
  5. Når dejen er hævet rulles den ud på bordet og skæres ud i mindre stykker.
  6. Uden at arbejde for meget med dejen, trykkes den flad og rulles herefter tyndt ud.
  7. Smør en blanding af olivenolie, parmesan og vilde urter ud på pizza dejen og drys med salt.
  8. Pynt nu pizzaen med løgkarse og bag den i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
  9. Når pizzaen har kølet af pyntes den færdig med laks, stenbidderrogn, fennikel, friskost og urter.

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar