Nordisk pizza!
Hvem elsker ikke god pizza? I min familie har vi altid været van til god pizza, med min far som pizza bager igennem rigtig mange år. Derfor tænkte jeg at det kunne være sjovt at kople mine nordiske rødder sammmen med de italienske via en helt ny slags pizza! Jeg har før lavet en japansk sushi pizza med laks og avokado og den var overraskende vellykket!
Så her kommer en nordisk udgave med røget laks, stenbidderrogn, friskost og vilde danske urter! Den nordiske pizza er rigtig lækker som en mindre forret eller snack ved middagsbordet. Da jeg havde noget hamp-mel i skabet brugte jeg det i mel-blandingen, men det kan sagtens udlades. Det er også muligt at bruge andre smagsgivere som, tangmel eller løgaske men det er bestemt ikke nogen nødvendighed. Find opskriften på nordisk pizza nederst på siden.
SE OGSÅ: Sushi pizza med laks, avokado og stenbidderrogn
SE OGSÅ: Hjemmelavet yoghurt ost
SE OGSÅ: Hjemmelavet friskost
Rul dejen ud og smør et godt lag af den grønne sauce udover. Bag den i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter indtil den er sprød og lækker.
Pynt den lune pizza med røget laks, stenbidderrogn, fint snittet fennikel, brøndkarse, mere af den grønne urte sauce og smuldret feta.
Velbekomme!
- 2 dl speltmel
- 5 dl hvedemel
- 0,5 dl hampmel eller tangmel (kan udelades)
- 1 pakker tørgær
- 2 dl varmt vand
- 2 tsk salt
- 3 spsk oliven olie
- Rå eller røget laks
- Stenbidderrogn
- Yoghurt ost eller feta
- Fennikel
- Løgkarse
- 1 bundt vilde urter som (brøndkarse, sødskærm, løgkarse og ramsløg)
- Oliven olie
- Start med at blande de to (eller tre) slags med sammen. Tilsæt salt og rør rundt.
- Rør nu tørgæren op det varme vand og tilsæt olien.
- Tilsæt det herefter langsomt til mel blandingen.
- Rør godt rundt og lad dejen hæve i 30 minutter.
- Når dejen er hævet rulles den ud på bordet og skæres ud i mindre stykker.
- Uden at arbejde for meget med dejen, trykkes den flad og rulles herefter tyndt ud.
- Smør en blanding af olivenolie, parmesan og vilde urter ud på pizza dejen og drys med salt.
- Pynt nu pizzaen med løgkarse og bag den i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
- Når pizzaen har kølet af pyntes den færdig med laks, stenbidderrogn, fennikel, friskost og urter.
Én kommentar
Посмотреть перечисленные качества всегда можно в справочном разделе
в интерфейсе самого азино 777 официальный сайт автомата.