Mortensaften gråand med tyttebær og gråbynke

november 9, 2019
Mortensaften gråand

Mortensaften gråand som i gamle dage

Mortensaften gråand med gråbynke er inspireret af historiebøgerne hvor det særligt i 17-1800 tallet, var kendt at bruge gråbynke til at fylde i gåse og andestegen (Brøndegaard 1979: 278). Den krydrede urt som gror vildt i naturen smager af en blanding af salvie og rosmarin og passer helt perfekt til mortensaften and!

Mortensaften gråand med tyttebær og gråbynke
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 8 stk gråandebryster
  • 100 g smør
  • 1 dl tyttebær
  • 2-3 spsk sukker
  • 1 stort bundt gråbynke (både blomster og blade)
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Krydr andebrysterne med salt.
  2. Opvarm en pande med smør og lad det bruse op.
  3. Tilsæt lethakket gråbynke og lad det give smag til smørret.
  4. Kryd andebrysterne med salt og steg dem med skindsiden nedad i det brusende bynkesmør (Andebrysterne skal ikke have særlig meget. Lad dem brune godt af på begge sider og overhæld dem med den smagfulde smør).
  5. Tag andebrysterne af sammen med den sprødstegte gråbynke og skru ned for varmen.
  6. Tilsæt tyttebær og sukker og lad det hele koge ind til en kompot.
  7. -Server de stegte gråandebryster med den sprødstegte gråbynke og tyttebærkompot.

Kilder:

  • Brøndegaard, V. J. 1978. Folk og Flora, Dansk Etnobotanik. Bind 4. Rosenkilde og bagger.

Forslået