Syltede pollen knopper fra fyrretræ!

maj 17, 2018
pollen knopper

Pollen knopper

Her er er en af mine yndlings, vilde forårs råvare. Det er umodne pollen knopper fra fyrretræet. Fyrretræer er meget almindelige træer i Danmark og ses alle vegne, også inde i byen hvor de optræder i parker eller haver. Fyrretræet kan kendes på sine lange nåle der sidder i bundter af to på en opretstående stilk. De umodne pollen knopper høstes inden de frigiver deres pollen og dette sker som regel i maj. Når pollenet er klar til at blive frigivet, bliver knoppen gullig og den støver og man røre ved den. Denne gule pollen er kilde til mange vitaminer og er smager dejligt. Det er også værd at høste. Dette kan man gøre ved at høste de modne knopper, komme dem i en pose og ryste. Senere siges den rene pollen fra. Men de umodne pollen knopper er bestemt også værd at gå efter! De er sprøde, saftige og så smager de himmelsk! De er perfekte som krydderi eller topping på alle tænkelige retter.

Syltede pollen knopper
 
Skribent:
Ingredienser
  • 2 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • Den ønskede mængde umodne pollen knopper
Fremgangsmåde
  1. Gnub knopperne forsigtigt fra klasen med tommelfingeren.
  2. Kog eddike og sukker op i en gryde. Lad eddikelagen køle helt af inden den hældes over pollen knopperne. Luk glasset til.
  3. De syltede knopper kan holde sig i flere måneder på denne måde.

Fyrretræet kan kendes på sine lange nåle der sidder i bundter af to på en lang opretstående stilk. Jeg plukker helst mine pollen knopper med handsker, da man ellers får meget klistrede fingre!

Pollen klaserne plukkes hele. Senere gnubbes knopperne af med tommelfingeren. Se lige hvor fine! Jeg er helt forelsket i formen, de ligner næsten små drageæg!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar