Andeleverpaté med salvie og sherry

december 8, 2017
Andeleverpaté

Andeleverpaté

Er du typen der plejer at smide indmaden fra juleanden ud? Stands øjeblikkelig! Det er vitamin bomber pakket med smag som du er på vej til at smide ud! Du kan for eksempel bruge andeleveren til en dejlig andeleverpaté som pålæg til de kommende julefrokoster. Andeleverpaté er egenlig bare en fancy leverpostej, bare bedre! Den kan hurtigt smækkes sammen og gemmes i køleren i op til 2 uger, til når sulten byder sig.

Andeleverpaté med salvie og sherry
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 250 g andelever (eller kyllingelever)
  • 1 spsk. smør
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 kviste salvie
  • 4 spsk sherry
  • 0,5 dl piskefløde
  • Smør eller andefedt til at hælde over til sidst.
Fremgangsmåde
  1. Steg andeleveren på en pande, sammen med salvie, hvidløg og fint hakket løg, ved middelvarme i ca. 6-8 minutter. Tilsæt sherry og lad alkoholen fordampe. Andeleveren må endelig ikke få for meget, så giv dem bare få sekunder på hver side så de forbliver rosa i midten.
  2. Blend nu andeleveren sammen med løg, og salvie til konsistensen er lind. Tilsæt fløde og smør undervejs.
  3. Kom nu pateen i mindre forme og pynt dem med små blade salvie og klaret smør eller andefedt. Formene sættes sættes på køl natten over. Serveres med tynde stykker ristet rugbrød eller andet brød brød.

Velbekomme!

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar