Skaldyrssalat med roser
Skaldyrssalat med tomater og roser er en frisk og sommerlig salat der kan nydes som en lille forret eller som en let frokost sammen med et stykke lækkert nybagt brød. Roserne bidrager til en dybde af smag som sætter gange i fantasien og bringer minderne om varm sandstrand og barndom op til overfladen. Det er sommer, det er skønt og det er dejligt!
- 200 g kammuslinger
- 200 gram friske eller frosne rejer (Jeg brugte de frosne med skal på).
- 200 g blandede små tomater i forskelige farver
- 1 rødløg
- 3 spsk olivenolie
- ½ tsk salt og peber
- 1 økologisk citron
- 1 håndfuld rynket hybenrose kronblade
- Bring en gryde med letsaltet vand i kog og giv kammuslingerne et minut heri.
- Efter et minut lægges de i iskoldt vand så de kan køle af hurtigt.
- Skær dem nu i mindre tern.
- Pil rejerne og gem gerne noget af rognen.
- Skær tomaterne i skiver og både så der er lidt variation.
- Halver løget og snit det så fint som muligt. Ligeså med roserne.
- Vendt det hele sammen og smag til med olivenolie, citronsaft/skal, samt salt og peber.
- Spises gerne med et stykke godt surdejsbrød til og måske en klat creme fraiche.
Tak for besøget!
Følg også gerne med på de sociale medier!
Jeg har min Blogside på Facebook, hvor man er mere end velkommen til at dele billeder, af retter fra bloggen! Her er det desuden oplagt at stille spørgsmål angående mine opskrifter og derudover deler jeg selv (jævnligt) billeder, samt nye og gamle opskrifter!
Min Instagram er stedet for jævnlige billeder af min hverdag, opskrifter, sanketure, kreative projekter og måske en lille selfie i ny og næ. Derudover deler jeg dagligt stories af min hverdag og hvad jeg nu måtte støde på!
// Stephanie