Pasta penne med tun og japansk pileurt

april 28, 2019

Pasta med japansk pileurt

Pasta med japansk pileurt er nu officielt blevet min nye yndlings go-to ret! Den fast food som både er enormt billigt og så så lækkert! Retten består af meget få råvare og kan smækkes sammen på mindre end 20 minutter.

Hvordan blev retten til spørger du? Ærlig talt så var jeg sulten og havde ikke rigtig andet inde for rækkevide end tun og japansk pileurt. Derfor besluttede jeg mig for at prøve at udvikle på en tidligere familie-favorit One pot pasta med tun. Det viste sig at blive en stor succes med den fede tun og den syrlige japanske pileurt. FAN-TASTISK!

Vil du vide mere om japansk pileurt og dens spiselighed så læs med HER.

 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 1 pakke tørret pasta
  • 4-5 stængler japansk pileurt
  • 2 dåser tun i olie
  • 1 finthakket løg eller ramsløg
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 1 dl hvidvin (kan udelades)
  • 1 bundt hakket skvalderkål (kan udelades)
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienserne ned i panden, bring den i kog og tilsæt kogende vand, så det dækker pastaen.
  2. Lad pastaen simre med låg på, ved middel varme. Rør rundt en gang imellem og tjek om der skal tilsættes mere væde.
  3. Smag den færdige ret til med salt, pepper og citron saft. Pynt eventuelt med friskhakket persille eller skvalderkål.

Det allerbedste ved denne ret, er faktisk den fint snittede rå japanske pileurt på toppen. Det bidrager med dejlig meget syre til den fyldige ret sammen med den meget karakteristiske smag som passer perfekt til fisk og pastaretter.

Hvis du aldrig har forsøgt dig med japansk pileurt, så er denne ret en sikker vinder. Det er nem og lækker fast food for nærmest ingen penge. Derudover så er japansk pileurt en invasiv art  som skal holdes nede, og der er ingen bedre måde at gøre det på, end ved at spise den!

Velbekomme!

Forslået