One pot pasta med tun – Lækker og billig mad på 10 minutter!

januar 22, 2018
Pasta med tun

One pot pasta

One pot er betegnelsen for mad der kan laves kun ved hjælp af én gryde eller pande. Dette er en både nem og overskuelig måde at lave mad på og i de fleste tilfælde giver det rigtig godt mening. I italien blander man ofte lidt pasta vand i saucen til sidst for at den tykner en smule men ved at lave hele retten i en pande opnår man en lækker og cremet sauce uden at tilsætte ekstra fedtstof.

Baggrund for denne ret

Jeg har en del familie i italien og derfor har vi ofte været nede og besøge dem. I italien er det meget normalt (ligesom i mange andre lande sydpå) at spise et stort varmt måltid omkring kl 13- 14. Det sker nogle gange at man glemmer dette når man kommer fra lille Danmark hvor man er van til at tage en hurtig rugbrød til frokost.

Så en dag da vi valgte at besøge min faster Luigina, have vi ikke lige tænkt på hvad klokken var da vi bankede på døren. Uden tøven begyndte hun straks at lave et måltid til os, for vi skulle da selfølgelig have noget at spise. Da hun ikke lige var forberedt på gæster, have hun ikke været ude og handle, men dette hæmmede hende ikke i at trylle en lækker pasta-ret sammen.

Denne ret blev smækket sammen på mindre end 15 minutter og inden længe var der mad! Jeg var ikke frygtelig gammel men husker tydeligt at jeg blev overrasket over hvor lækker den simple pasta ret var. Jeg spurgte derfor min faster om opskriften på retten, trods min unge alder. Da jeg fik af vide at den kun bestod af tun, løg og lidt ansjoser, måtte jeg bare prøve at lave den selv en dag når jeg blev ældre. Og det gjorde jeg så, flere gange, og den er stadig min go-to når tiden er knap og sulten stor. Tak kære faster (Zia Luigina), du har redet min mave mange gange.

One pot pasta med tun - Lækkert og billigt kun på 10 minutter!
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: italien
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
 • 2 dåser tun i olie
 • 1 finthakket løg
 • 2 fed finthakket hvidløg
 • 0,5-1 tsk salt
 • 2 ansjosfileter og eller 1 spsk kapers
 • 1 dl hvidvin (kan udelades)
 • 1 pk linguine eller spaghetti
 • Skallen fra en halv økologisk citron.
Fremgangsmåde
 1. Kom alle ingredienserne ned i panden, bring den i kog og tilsæt kogende vand, så det dækker pastaen.
 2. Lad pastaen simre med låg på, ved middel varme. Rør rundt en gang imellem og tjek om der skal tilsættes mere væde.
 3. Smag den færdige ret til med salt, pepper og citron saft. Pynt eventuelt med friskhakket persille eller skvalderkål.

Min fasters pasta med tun bestod af, hvidløg, løg, tun fra dåse, pasta og enten kapers eller ansjoser. (Jeg valgte at bruge ramsløgskapers, da jeg altid har et glas med hjemmelavede vilde kapers på lager)

 

Forslået

Én kommentar

 • Skriv et svar Pasta penne med tun og japansk pileurt | Opskrifter - Snilde.dk april 28, 2019 at 9:50 pm

  […] pileurt. Derfor besluttede jeg mig for at prøve at udvikle på en tidligere familie-favorit One pot pasta med tun. Det viste sig at blive en stor succes med den fede tun og den syrlige japanske pileurt. […]

 • Skriv et svar