Hjemmelavet pasta
Hjemmelavet pasta kan være noget af et arbejde, men belønningen man får ud af det er det hele værd. Her er en udgave af hjemmelavet pasta som du måske ikke har prøvet det før, med pollen fra fyrretræer. Fyrrepollen kan høstes fra maj til juni eller købes på nettet. Fyrrepollen er især kendt for sine ernæringsmæssige værdiger og menes at have en indvirkning på øgelsen af muskelmasse samt mange andre ting. Smagen er mild med noter af fyrreskov som bestemt er værd prøve at eksperimentere med. Det er en sjov råvare at bruge i bagværk da konsistensen minder om meget fint mel.
Hjemmelavet pasta med fyrrepollen
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
Skribent: Stephanie Straube Alemanno
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
- 200 g. typo 00 hvedemel
- 100 g fyrrepollen
- 3 æg
- En smule salt.
- Grannåle eller skud (gerne plukket i maj)
- Friskrevet parmesanost.
- Olivenolie.
Fremgangsmåde
- Kom mel og fyrrepollen ud på et bord. Lav en fordybning i midten.
- Slå æggene ud i fordybningen og tilsæt salt.
- Bland nu mel og æg sammen med gaffel inde fra midten og ud. (Tilsæt evt. lidt vand, hvis dejen er for tør, eller mel hvis den er for klistret.)
- Ælt dejen i ca. 10 minutter indtil den er glat og elastisk.
- Pak den ind i film, og lad den hvile i 30 minutter på køl.
- Nu skal pastaen rulles ud og det kan gøre ved håndkraft og kagerulle, eller med en pastamaskine.
- Når pastaen er skåret ud til den ønskede tykkelse og form skal den koges.
- Kog pastaen i letsaltet vand i 2-3 minutter eller til den er al dente.
- Fordel pastaen i dybe skåle, drys med syltede pollenknopper og granskud.
- Kom en smule olivenolie over, sammen med friskrevet parmesanost.
Kom mel og fyrrepollen ud på et bord. Lav en fordybning i midten. Slå æggene ud i fordybningen og tilsæt salt. Bland nu mel og æg sammen med gaffel inde fra midten og ud. (Tilsæt evt. lidt vand, hvis dejen er for tør, eller mel hvis den er for klistret.) Ælt dejen i ca. 10 minutter indtil den er glat og elastisk.
Velbekomme!
Ingen kommentare