Tomatsauce med ramsløg

maj 25, 2019
Tomatsauce

Tomatsauce med ramsløg

Du kender sikkert den klassiske tomatsauce med basilikum (Pasta Pomodoro), her er en anden udgave af denne italienske favorit men med ramsløg. De friske ramsløg bidrager med en smule tekstur og en dejlig mild smag af hvidløgs.

Tomatsauce med ramsløg - Hjemmelavet pasta
 
Skribent:
Ingredienser
Tomatsauce:
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt ramsløg groft hakkede
  • 2 dåser hakkede tomater
  • Friskkværnet sort peber
  • 1,5 tsk salt.
  • Friskrevet parmesanost
  • Ramsløgsblomster (kan udelades)
Hjemmelavet pappardelle:
  • 400 g Tipo 00 hvede mel
  • 4 æg
  • 0,5 tsk salt
Fremgangsmåde
Tomatsauce:
  1. Kom olivenolie i en gryde sammen med hvidløg.
  2. Steg hvidløget og lethakkede ramsløg så smagen trækker ud i olien.
  3. Tilsæt hakkede tomater (kør dem eventuelt igennem en blender inden) or rør rundt.
  4. Tilsæt salt og peber. Lad tomatsaucen simre ved smag varme i mindst 15 minutter.
Hjemmelavet pappardelle:
  1. Kom mel og salt i en skål.
  2. Pisk æggende sammen og hæld dem langsomt ned til mel blandingen. Bland mel og æg sammen langsomt indtil dejen har en smuldrene konsistens
  3. Vend nu dejen ud på bordet og æld med fingrende til den er helt fast.
  4. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i 30 minutter til 1 time.
  5. Skær dejen ud i mindre stykker og rul den helt tynd ud.
  6. Fold den på midten og strø med mel for hver foldning.
  7. Når man står med en flad pølse med pastadej, skæres den ud i tykke bånd.
  8. Kog pastaen al dente i ca 1 minut alt efter hvor tyk pastaen er.
Anret:
  1. Vend pasten sammen med tomatsaucen og server med friskrevet parmesanost og ramsløgsblomster

Velbekomme!

Forslået