Jule Gua bao!
Gua bao er lækre små asiatiske dampede boller, ofte med fyld af svin eller and. Her er mit bud på en rigtig jule bao med and, julekimchi og hoisinsauce. De er super lækre og et rigtigt fint alternativ i til julemenuen, hvis man efter 1. og 2. juledag har fået rigeligt at den klassiske tunge julemad. De er også praktiske hvis du står med en masse rester fra julemiddagen som and, flæskesteg og rødkål.
Dejen til gul bao er en super hurtig at smække sammen. Det er en opskrift jeg selv har tilpasset til hvordan jeg helst ønsker mine bao skal være, og for at være helt ærlig, er min opskrift den bedste. Dine bao vil altid blive lækre, luftige og flotte med denne opskrift. Det eneste du muligvis skal ud og skaffe til denne opskrift er en bambus dampkoger, som kan købes i asiatiske foretninger. Har du aldrig gjort brug af sådan en anordning før, så kan du se hvordan du bruger en dampkoger HER
- 1 rødkål eller spidskål hakket i fine strimler
- 1-3 tsk salt, afhængig af mængden af kål.
- 0,5 tsk fivespice krydderi
- Saften fra 1 granatæble (Kan undlades)
- 2 spsk sukker
- 1 bundt forårsløg fint snittet
- 1 rødløg fintsnittet
- 1 spsk ingefær fint hakket
- 3 fed hvidløg fint hakket
- 5 spsk fiskesov
- 1 dl gochu-garu (koreanske chiliflager)
- 4 dl mælk eller vand
- 3 spsk vegetabilsk olie
- 700 g (9 dl) tipo 00 hvedemel
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 1 spsk tørgær
- 1 tsk bagepulver
- 2 store berberiandebryster eller andet ande kød
- 1 tsk fivespice
- 2 spsk ristede sesamfrø eller peanuts.
- Granatæblekerner (Kan undlades)
- Hoisin sauce
- Bland alle ingredienserne og klem kålen godt med fingrene, indtil den smider sin væde.
- Kom kimchien på glas eller spis den med det samme.
- Lad gerne kimcien stå på køkkenbordet i 3-7 dage. Smag eventuelt på den ind i mellem. Jo længere gæringsprocess jo mere syrlig bliver den. Kimchien kan holdes sig i flere måneder på køl, så længe der ikke danner sig mug i glasset eller den lugter råddent.
- Bland lunkent mælk eller vand med gær, sukker, olie og salt. Lad det stå sådan i 5-10 minutter.
- Tilsæt nu bagepulver og mel lidt af gangen.
- Rør godt rundt til dejen samler sig og bliver glød og elastisk uden at klistre.
- Lad dejen hæve i 1 time.
- Skær herefter dejen ud i 20 lige store dele og form dem lidt små boller.
- Rul dem ud så de bliver flade ovale boller. Smør dem med olie på den ene side og fold dem så på midten( På denne måde klistre bollerne ikke sammen når de bliver dampet)
- Lad bollerne hæve i 20-30 minutter.
- Kom nu en bambus dampkoger over en gryde eller wok med kogende vand – kom et stykke bagepapir i bunden af dampkogeren (Se eventuelt hvordan du bruger en dampkoger i linket).
- Kom bollerne i dampkogeren og damp dem i 20-25 minutter til de er luftige og lækre.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Kom salt og en smule five spice krydderi på andebrysterne og gnid det godt ind i kødet og skindet.
- Læg nu brystet med skindsiden nedad på en kold pande og tænd for varmen.
- Brystet vendes når skindet er sprødt og gyldent.
- Pak nu andebrysterne ind i aluminiumsfolie og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 8 minutter.
- Lad dem hvile i 5 minutter inden servering. Skær dem herefter ud i tynde skiver.
- Smør lidt hoisin sauce på begge sider af bao bollerne, læg et stykke and i hver og top med rødkålskimchi.
- Pynt eventuel dine Bao med ristede sesamfrø og granatæblekerner.
Smør lidt hoisin sauce på begge sider af bao bollerne, læg et stykke and i hver og top med rødkålskimchi. Pynt eventuel dine Bao med ristede sesamfrø og granatæblekerner. Super lækre og rigtig fint alternativt til julemenuen!
Velbekomme!
Ingen kommentare