Vietnamesisk consomme – Five spice gyoza – Koriander, forårsløg og enoki

februar 13, 2017
Gyoza
Vietnamesisk consomme - Five spice gyoza - Koriander, forårsløg og enoki
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Kina
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 2-4 duer
  • 1 stort løg
  • 2 forårsløg
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl fiskesov
  • 4 spsk soya
  • '2 forårsløg
  • 1 gulerod
  • 1 bundt koriander stilke
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk ingefær
  • 100 g hakket svinekød
  • 6 krydder-nelikker
  • 1 kanelstang
  • 1 stjerneanis
  • 4 kardemomme kapsler
  • Hvider af 2 æg
  • Gyoza skins (Kan fåes i asiatiske foretninger)
  • 200 g hakket svinekød
  • 200 g kogt duekød
  • Rød/hvidkål hakket i strimler
  • Forårsløg finthakket
  • 2 spsk østersovs
  • 2 spsk soya
  • spsk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk five spice krydderi
  • 2 spsk sukker
Fremgangsmåde
  1. Suppen laves ved at “forkoge” duerne ved at lægge dem i koldt vand og skru op for varmen.
  2. Lad dem koge lidt indtil der danner sig skum på vandoverfladen.
  3. Kassér vandet og skyld duerne, samt gryden ren med vand.
  4. Hæld nu nyt vand ned til duerne sammen med løg, soya fiskesovs og sukker.
  5. Lad duerne simre i 3-5 timer (kødet skal falde af benene)
  6. Pil kødet fra duerne.
  7. Consommeen klares ved at blende, forårsløg, koriander stilke, ingefær, gulerod og lidt svinekød til en tyk masse.
  8. Pisk hviderne og vend dem i kød massen.
  9. Hæld nu den blandede masse ned i den varme, men ikke kogende suppe. Tilsæt krydderier.
  10. Rør godt rundt og lad suppen ramme kogepungten.
  11. Lad suppen stå og småkoge og rør rundt indtil massen flyder ovenpå.
  12. Lav et hul i den flydende masse med en ske og se at suppen langsomt bliver mere og mere klar.
  13. Bliv ved med at hælde suppe fra midten af hullet over den flydende masse hvert 10. minut. Dette er for at filtrere suppen yderligere.
  14. Efter 60 minutter skulle suppen gerne være ligeså klar som nybrygget te.
  15. Filtre nu suppen en sidste gang, igennem en fin si eller igennem et klæde.
  16. For at lave Gyoza skæres kål i strimler og drys det med salt. Klem let kålen indtil den falder sammen, kasser væsken.
  17. Bland kød og andre ingredienser i og æld det godt igennem med fingrene. Blandingen skal være glat og ikke tør men til at forme.
  18. Lad blandingen stå og trække i en times tid.
  19. Fold nu dine dumplings efter eget valg og læg dem i en bambus dampkoger, med et stykke til-klippet bagepapir(vist øverst på siden). Hvis du ingen dampkoger har, kan du kan også lægge dem i en stegepande med lidt kogende vand og med låg på.
  20. Damp dumplingerne i 10 minutter eller til de er faste i teksturen.

Se hvordan du folder dine dumplings HER

Start med at “forkoge” duerne ved at lægge dem i koldt vand og skru op for varmen. Lad dem koge lidt indtil der danner sig skum på vandoverfladen. Kassér vandet og skyld duerne, samt gryden ren med vand.

Fold nu dine dumplings efter eget valg og læg dem i en bambus dampkoger med et stykke til-klippet bagepapir. Hvis du ingen dampkoger har, kan du kan også lægge dem i en stegepande med lidt kogende vand og med låg på. Damp dumplingerne i 10 minutter eller til de er faste i teksturen.

 

Forslået

2 Kommentare

  • Skriv et svar charlesfilterproj1.com februar 22, 2017 at 6:30 am

    The API sandbox available on all Wikimedia wikis makes it very easy to experiment with various actions interactively. http://charlesfilterproj1.com

  • Skriv et svar Kinesiske dumplings med kål og svinekød | Jiaozi | Opskrifter - Snilde marts 8, 2017 at 2:33 pm

    […] Se hvordan du bruger en dampkoger HER […]

  • Skriv et svar