Laks med cremet sauce på almindelig syre

august 27, 2017
Almindelig syre

Almindelig syre

Almindelig syre er en af de nemmeste vilde planter at finde i naturen. Den vokser stort set overalt og om sommeren er den nem at se med sine store kødfulde blade og blomster. Den vokser især på enge og større græsområder og er man i tvivl kan man tage en lille bid af et blad, er det surt som bare pokker er man rimelig sikker på at man har fundet almindelig syre.

Den almindelige syre er meget alsidig i køkkenet og passer især godt som modspil til meget fede retter, eller fisk. Laks med havesyre er set før og er en meget kendt ret i Frankrig. Så hvorfor ikke prøve med en nordisk udgave med røget laks og frisk vild syre, det er super lækkert som en mindre forret eller frokost med brød eller pasta til.

Laks med cremet sauce på almindelig syre
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 200 g røget laks
  • ½ l piskefløde
  • 1 stort bundt frisk almindelig syre (Gem nogle til pynt)
  • 1 tsk sennep
  • 1 lille finthakket løg
  • 2 dl hvidvin
  • Salt og pepper
Fremgangsmåde
  1. Steg de finthakkede løg i lidt olie på en varm pande. (De må ikke blive brune)
  2. Tilsæt nu hvidvin og lad det koge ind til det halve.
  3. Tilsæt nu fløde og lad det koge godt ind til saucen er dejlig cremet (omkring 7-10 minutter)
  4. Smag saucen til med sennep, salt og pepper.
  5. Lige inden servering tilsættes de hakkede syre blade og røres ud i saucen.
Anret
  1. Læg 4-5 stykker røget laks på hver tallerken og dryp fløde saucen henover.
  2. Pynt med små friske blade og blomster.
  3. Nydes gerne med et stykke godt brød til.

 

Den vilde syre er nem at spotte på græsplæner og ses ofte som denne, med mange store blade der breder sig ud fra midten. 

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar