Vild Japchae med hyben, gåsefod og judasøre

august 6, 2018
Japchae

Vild Japchae

Japchae er en traditionel koreansk stir fry med nudler lavet på kartoffelstivelse og grøntsager. Det er en ret som stammer mange hundred år tilbage og traditionen tro skal farverne, rød, grøn og sort være tilstede. De symbolisere hver deres element og bidrog hver i sig med forskellige teksturer og smage der er med til at afbalancerer retten.

Den klassiske japchae indeholder som regel, løg, spinat, gulerod, judasøre og eller kød. Min version af denne koreanske klassikker er selvfølgelig med vilde råvare. Lig den traditionelle version kommer den sorte farve fra judasøre, mens den grønne farve kommer fra gåsefoden som er en kendt forfar til nutidens spinat. Den røde farve optræder normalt som gulerødder men i min udgave bruger jeg hyben. Bruger man nye faste hyben får man nogenlunde samme tekstur som ved at bruge gulerødder, og så er det bare lidt sjovere at have skaffet alle sine grøntsager selv. Så hvis man er frisk på en lidt anderledes opskrift med hyben så er man kommet til det rette sted!

Vild Japchae med hyben, gåsefod og judasører
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 1 pakke japchae nudler (Kan købes i asiatiske foretninger)
  • 1 stort bundt gåsefod eller spinat
  • 2 dl rensede hyben befriet for kerner
  • 1 stort løg
  • Judasøre
  • 2 fed hvidløg
Sauce:
  • 1 dl soya
  • 0,5 dl sesamolie
  • 1 spsk ristede sesamfrø
  • 2 spsk honning eller sukker.
Fremgangsmåde
  1. Læg judasøerne i vand indtil de bliver helt bløde.
  2. Klargør nu alle grøntsagerne og skær dem i mindre stykker.
  3. Kog nudlerne efter inskriptionen på pakken. Når nudlerne er klar, skyldes de i koldt vand, så de ikke bliver klistrede.
  4. Steg nu grøntsagerne i en smule sesamolie og knust hvidløg, hver for sig eller sammen i 2 minutter eller indtil gåsefoden falder lidt sammen. Smag til med salt og sesamolie.
  5. Når grøntsagerne er klar vendes nudlerne og dressingen sammen med grøntsagerne.
  6. Vend det hele sammen indtil nudlerne har suget alt væsken til sig.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar