Vild Frikassé!
Prøv at gå en tur ved en af de nærliggende strande i det område hvor du bor, både sommer og vinter er der rigtig meget spiseligt at hente. Om vinteren er det ofte ude i vandet man skal lede, men om sommeren vokser der mange forskellige spiselige grønne planter. Nogle af de mest kendte er strandmælde, strandkål, strandbede og strandarve.
Så her er der en opskrift på en skøn sommer frikassé med kylling og masser af forskellige urter fra stranden. Pynt eventuel frikassén med lidt grøn urteolie og gærde vikke blomster eller andre spiselige blomster.
Den vilde frikassé kan serveres med kartofler, pasta eller som jeg har gjort, med perlespelt. Det er en frisk og lækker sommerret der får de vilde planter til at shiny på en helt ny måde.
- 1 økologisk kylling
- 1 løg
- 5 laurbær
- 1 tsk pepperkorn
- 1 tsk fennikel frø
- suppevisk af laurbærblad, timian og persille.
- 1 squash
- 1 bundt strandarve
- 1 bundt strandbede
- 1 bundt strandkål
- 2 dl hvidvin
- Bredbladet persille
- 1 dl creme fraiche 38 %
- 5 dl fløde
- 1 spsk dijonsennep
- Saften og skallen af 1 økologisk citron
- Find en skarp kniv og parter kyllingen i mindre dele.
- Læg kylling bryst, lår, vinger og skrog i en stor gryde og fyld den med vand så vandet dækker kødet.
- Tilsæt, hvidvin, halveret løg, hvidløg, suppevisk, pepperkorn, lidt salt og fennikel frø.
- Lad kyllingen koge i 45 minutter og lad den køle af i suppen i 1 time.
- Pil nu køddet af kyllinge stykkerne og stil det til side.
- Kog suppen in til det halve (omkring 4-5 dl)
- I en anden gryde koges fløde ind til det halve. sluk for varmen og tilsæt sennep og creme fraiche. Tilsæt groft hakket squash, strandkål, strandarve, og strandbede.
- Varm frikaséen op men uden at den koger!
- Lige inden servering vendes saucen sammen med finthakket bredbladet persille.
- Smag retten til med citronsaft, skal og salt.
- Server frikaséen med dampede nye kartofler eller perlespelt.
Ingen kommentare