Vild Poke Bowl med spicy tun, avokado og strandurter

juli 12, 2018
poke bowl

Poke Bowl

Du spørg måske, hvad er poke og hvad i alverden er en poke bowl? Det skal jeg sige dig. Poke er en kold Hawaiiansk salat med marineret rå fisk oftes serveret med ris og sprøde lækre grøntsager.  Der findes mange forskellige typer poke, som kan nydes på meget forskellig vis. Fisken der bliver brugt er oftest yellowfin tun eller laks og i andre tilfælde blæksprutte og skaldyr. Fisken er som regel marineret i soya og sesamolie men den fås også natural eller med en spicy chili dressing. Smagene der er tilstede minder lidt om sushi, så hvis du er til den slags, så vil du elske poke!

Jeg er generelt helt tosset med poke og det smager godt næsten ligegyldig hvad man gør, men det er nu hyggeligt at eksperimenterer med smage og på den måde finde ud af hvad men helt personlig er mest til. Jeg elsker vilde råvare så derfor er min favorit selvfølgelig en vild udgave. Jeg bruger gerne strandurter da de er sprøde, smule salte og så går de bare helt fænomenalt sammen med fisk.

Vild Poke Bowl med spicy tun, avokado og strandurter
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
Spicy tun:
  • 200 g fersk tun eller laks (Skal have været nedfrosset i 24 timer, for at undgå bakterier)
  • 2 spsk god mayonnaise som hellmans eller hjemmelavet
  • 2 spsk sriracha sauce (Afhængig af hvor stærk du ønsker din tun skal være)
  • 1 spsk soya sauce
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 hele forårsløg eller ramsløg
  • 1 hvidt løg
Ris:
  • 3 dl vand
  • 1,5 dl sushi ris
  • 2 spsk riseddike
  • 1 tsk mirin eller 0,5 tsk sukker
Grøntsager
  • 2 avokadoer, skåret i tern.
  • 1 agurk, skrællet og skåret i tern.
  • Strandkåls frø/ærter
  • Strandsennep
  • Strandarve
  • Strandbede
  • 2 spsk ristede sesamfrø
  • 1 citron
Fremgangsmåde
  1. Start med at skære fisken i tern. Det er næmmest mens den er semi frossen.
  2. Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og vend den sammen med fisken.
Ris:
  1. Bring vandet i kog tilsæt en smule salt.
  2. Når vandet koget tilsættes ris. Skru ned på laveste temperatur og kom låg på.
  3. Lad risene dampe i 20 minutter
  4. Når risene er færdige vendes de sammen med riseddike og mirin.
  5. Lad dem køle lidt af inden servering, så de ikke tilbereder fisken.
Grøntsager
  1. Skær agurken i tern og vend den sammen med hakket strandarve.
  2. Snit strandbeden helt fint og vend den sammen med en smule sesamolie og citronsaft.
  3. Skyld de andre strandurter og lad dem dryppe af inden servering.
Anret:
  1. Anret en skefuld ris i alle skåle og arranger fisk og grøntsager ovenpå.
  2. Drys med ristede sesamfrø

Set fra venstre mod højre er strandbede, strandkål, strandsennep og strandarve.

En rigtig god poke bowl en et sundt og nærende måltid der med garanti vil høste en masse veltilfredse smil.

Velbekomme!

Forslået