Velsmagende urter ved Moesgård strand i Aarhus

april 30, 2017
Velsmagende urter ved Moesgård

Strandarve, manna og vilde løg ved Moesgård strand

Moesgård skov og strand er et paradis når det kommer til vilde urter og grøntsager. Samtidig er området i og omkring Moesgård omgivet af den smukkeste natur og skønne seværdigheder. Så om man går en afslappende tur i skoven eller solbader ved stranden, kan man da passende snuppe et par urter med hjem til aftensmaden.  Nu hvor det endelig er forår, vælter de friske planter og urter op af jorden, lige til at spise! Da Moesgård skov har et ret bredt udvalg af urter og grøntsager, er den et rigtig fin sanke location.

Som altid er det visse ting man kan være opmærksom på når man sanker. For det første skal man være sikker på at de ting man samler, er de rigtige og ikke de giftige forvekslinger hvis der er nogen. Ud over det skal man huske at behandle naturen ordenligt og derfor ikke rive planter op med roden. Man vil jo gerne have at der kan blive ved med at komme nye planter på stedet.

At samle sine egne urter og grøntsager er noget af det jeg sætter aller mest pris på. At kunne hente mine egne råvare med hjem direkte fra naturen er bare så enormt tilfredstillende. Det at jeg ved hvor de kommer fra, betyder noget helt særligt for mig.

SE OGSÅ: Velsmagende urter i Moesgård skov

Urter og grønt ved stranden:

De ting jeg fandt var: Brændenælde, mælkebøtte, skvalderkål, ene, korsnap, mark viol, engnellikerod, elmefrø(manna), løgkarse, røllike, rødknæ, vikke, bellis blomster, rødkløver, rød tvetand, fuglegræs, vilde løg, sandløg, almindelig syre, skovmærke og strandarve.

Nederst på siden kan man se et lille udvalg af de ting jeg fandt på min tur, samt mindre beskrivelser af planten og hvad den kan bruges til.

Unge skud af røn smager kraftig af mandler og marcipan. De er rigtig gode som garniture til at toppe den smukke dessert af med.

Elmefrø eller manna er de små frø der gror på elme træet om foråret og hen mod sommeren. Smagen minder om en rå kartoffel og er rigtig god i salater eller som topping.

Almindelig syre er at finde næsten overalt ved skrænter og eng områder. De sure blade kan bruges i fede saucer eller frisk i salater.

Der er masser af vilde løg at finde i naturen. Moesgård er ingen undtagelse. Led efter kraftige blade der stikker op af græsset. Den stærke lugt af løg er ikke at tage fejl af.

Strandarve er en lille plante der elsker salte tørre områder ved strande. De er dejlig sprøde og smagen minder om en letsaltet agurk. Brug dem let dampede, smørstegte eller rå i salater. Huske at skylde dem dem brug da der kan sidde sand imellem bladene.

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar