Wokret med okse og skvaldekål

august 28, 2017

Wokret med skvalderkål

Her er en wokret der har sine rødder i Thailand, den laves normalt med and eller vagtel, stegt i rød karry sammen med hellig basilikum. Denne udgave er med oksekød og frisk plukket skvalderkål. Jeg brugte noget langtidstilberedt okseinderlår fra dagen før, men man kan sagtens bruge hakket kød fra både okse, gris og fugl, eller lave en vegetarisk udgave med tofu.

Grunden til jeg valgte skvalderkål til denne fortolkning var nok fordi jeg tænkte, hvad kunne erstatte hellig basilikum, som kunne plukkes i den danske natur. De asiatiske krydderurter er ikke altid lige nemme at skaffe og de kan være dyre, derfor er det en super økonomisk og økologisk ide at bruge skvalderkål i stedet for i dette tilfælde.

Man kan enten vælge at bruge en færdig karry pasta eller en hjemmelavet. Jeg brugte min egen Hjemmelavede hyben karry pasta. Jeg bruger helst den hjemmelavede udgave, for på denne måde kan jeg selv styre hvor stærk og kraftig den skal være.

Denne wokret er ikke nogen mild ret. Den er både stærk og rig på smag. Derfor anbefales det at man spiser den med dampede ris til.

Wokret med okse og skvaldekål
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Thailand
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 500 g hakket kød efter eget valg
  • 1 psk rød karry
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk fiskesovs.
  • 1 stort bundt hakket skvalderkål
Fremgangsmåde
  1. Steg den røde karry pasta på en glohed pande indtil den er stegt godt igennem (1 minut)
  2. Steg nu kødet sammen med karryen.
  3. Steg kødet indtil det er godt brunet og der intet saft er tilbage. (kødet skal steget ikke koge)
  4. Tilsæt fiske sovs og hakket skvalderkål.
  5. Smag retten til med sukker og fiskesovs.
  6. Spis den stærke wokret med dampede jasmin ris.

 

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar