Velsmagende urter i Moesgård skov
Der er sjældent noget så dejligt som at gå en afslappende tur i Moesgård skov i solskinsvejr. Kun en ting overgår dette, at gå en afslappende tur ved Moesgård i solskinsvejr, om foråret. Nu hvor foråret endelig er kommet vælter det frem med nye spire og skud overalt. Da Moesgård skov har et ret bredt udvalg af urter og grøntsager, er den et rigtig fin sanke location.
Der er dog visse ting man skal være opmærksom på når man sanker. For det første skal man være sikker på at de ting man samler, er de rigtige og ikke de giftige forvekslinger hvis der er nogen. Ud over det skal man huske at behandle naturen ordenligt og derfor ikke rive planter op med roden. Man vil jo gerne have at der kan blive ved med at komme nye planter på stedet.
At samle sine egne urter og grøntsager er noget af det jeg sætter aller mest pris på. At kunne hente sine egne råvare med hjem dirrekte fra naturen er bare så enormt tilfredstillende. Det at jeg ved hvor de kommer fra, betyder noget helt særligt for mig og er på den måde berigende.
SE OGSÅ: Velsmagende urter ved Moesgård strand
Urter og grønt i skoven:
De ting jeg fandt var: Brøndkarse, skovsyre, skvalderkål, skovmærke, løgkarse, rød tvetand, fuglegræs, røllike, brændenælde, strandarve, almindelig syre og gærde vikke. Nederst på siden kan man se et lille udvalg af de ting jeg fandt på min tur, samt mindre beskrivelser af planten og hvad den kan bruges til.
Skovsyre. Ligner rød kløver til forveksling men bladene er større og smagen er let syrlig som grønne æbler.
Vild brøndkarse (øverst) findes ved områder med kalkrig jord og rindende vand. Den vilde brøndkarse har en meget gennemtrængende smag sammenlignet med have udgaven. Derfor skal den bruges med omtanke i rå tilstand, hvis man ikke er ældevild med sennep smagen. Ved tilberedning forsvinder den brændende smag en smile. Brøndkarse passer rigtig godt til fisk og rødt kød.
Skovmærke findes flere steder, omkring i området ved Moesgård. Man kan ofte dufte når der er skovmærke i nærheden. Smagen minder lidt om en blanding mellem marcipan og vanilje. Den bliver til tider kaldt nordens vanilje. Brug den tørret i te, i desserter eller som krydderi til fisk og kød retter.
Ingen kommentare