Vild urtesalat med yoghurt dressing og rugbørd

juni 10, 2017
Vild urtesalat

Vild urtesalat!

Mange ville måske kalde mig underlig når de ser mig gå rundt med min kurv og plukke vilde planter istedet for at handle ind i supermarkedet, men det er dem der går glip af et gratis måltid! Det er virkelig noget af det bedste jeg ved ved sommeren, at man bare på en stille og rolig gåtur kan danne basis for et sundt og lækkert måltid. Det er bare at tage sig sammen og gå udenfor og kigge sig omkring. Der er mad alle vegne, så længe man ved man skal lede efter. Jeg tror aldrig at jeg har oplevet områder hvor der ikke var et eller andet spiseligt.

Denne opskrift på salat med vilde urter og græsk yoghurt og både mættende og super sund! Når de grønne sager bliver blancheret falder de sammen men bibeholder stadig deres sunde vitaminer og mineraler. Nogle af de planter jeg valgte at bruge i min salat var bland andet, brændenælde, rød kløver og gåsefod. Man skal dog være opmærksom på at nogle vilde planter er mere birtre end andre. I denne opskrift går den græske yoghurt ind og mildner de bitre smage en smule. Andre vilde (ikke nær så bitre) planter man kunne bruge er: Strandmælde, strandkål, strandarve, strandbede, fuglegræs, humle, løgkarse, raps og skvalderkål. Hvis man stadig er lidt ny med de vilde smage kan man selfølgelig altid blande de vilde sager med ting fra super markedet som spidskål, baby spinat eller andet bladgrønt.

Vask de vilde sager grundigt for jord og smådyr og kom dem i en stor skål. Hæld kogende vand over dem og lad dem ligge i vandet i 10 sekunder hvorefter de tages op og duppes tørre.

Velbekomme!

Vild urtetesalat med yoghurt dressing og rugbørd
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4
Ingredienser
Yoghurt dressing
  • 3 dl ægte græsk yoghurt
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld mynte (hakket)
  • 5 spsk olivenolie
  • 4 spsk æblecider eddike eller citron
  • Salt og pepper
Urtesalat
  • En god portion plandet bladgrønt som gåsefod, spinat, brændenælde og rød kløver.
  • Oliven olie
  • Lidt salt
  • 4 skiver rugbrød
Fremgangsmåde
Yoghurt dressing
  1. Bland den græske yoghurt med hvidløg, mynte, eddike og olivenolie.
  2. Smag dressingen til med salt og pepper.
Urtesalat
  1. Vask bladgrønt grundigt for jord og kom i en stor skål. Hæld kogende vand over og lad grøntsagerne ligge i vandet i 10 sekunder hvorefter de tages op og duppes tørre.
  2. Rugbrødet hakkes i mindre tern og steges på panden i lidt smør, oliven olie eller smagsneutral kokosolie. Smag rugbrøds croutonerne til med lidt salt.
Anret
  1. Læg det let blancherede bladgrønt i et flad eller direkte på tallerkenen.
  2. Dup med små klatter af yoghurt dressingen og drys med rugbrøds croutoner.
  3. Slut eventuelt salaten af med lidt oliven olie og citronsaft.

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar