Vild Smag Festival 2017

april 30, 2017
Vild Smag Festival 2017

En helt vild festival!

Vild smag festival 2017, er en mini-festival i samarbejde med Smag på Aarhus, der sætter vilde råvarer i fokus. Den har til formål at inspirerer og guide alle til at komme ud i naturen og bruge den. Som kok, sanker og naturelsker var dette en festival lige efter hoved! Hele weekenden var derfor spækket til med (vilde) oplevelser for både store og små. Programmet for alle ture og oplevelse kunne man finde på nettet. Her kunne man så ellers booke sig ind de forskellige steder. Vi startede selve festivalen ud, dagen i forvejen med en hyggelig sanketur ved Moesgård strand med Thomas Laursen. Det var en rigtig spændende og hyggelig dag men en masse andre urte-interessede. Vi mødtes alle ved is-huset på Moesgård strand og herefter gik turen ellers rundt i området ved og i Moesgård skov og strand. Thomas var rigtig god til at give gode råd og vejledning på vejen. Alt i alt var sanketuren ved Moesgård rigtig dejlig og selvom jeg ikke lærte så meget nyt, var det stadig hyggeligt og berigende far alle.

SE OGSÅ: Velsmagende urter ved Moesgård

SE OGSÅ: Velsmagende urter i Moesgård skov

Selve markedspladsen på Vild smag festivalen var placeret midt på Bispetorvet i Aarhus ved siden af Domkirken. Her kunne man besøge de forskellige boder og informations stande. Der var øko kaffe med et tvist til de tørstige, vild literatur boder til de informative og forskellige mad eller smags boder til de sultne og nysgerrige. Samtidig var det løbende oplæg og foredrag som man frit kunne deltage i.

Ud over alt dette var der enkelte oplevelses-stande med bl.a Thomas Laursen, “Røgede strand urter” og min tidligere Masterchef kollega, Jakob Nusbaum med hans vilde bålpizzaer. Jeg var meget interesseret i at vide hvordan i alverden man kunne lave pizza i det fri midt inde i byen. Det måtte derfor undersøges nærmere. Så det første vi gjorde var at anlægge Camp Gourmensch et besøg. Og den var ikke svær at finde, man kunne hurtigt lugte røgen allerede inden man trådte ind på markedspladsen.

Her stod Jakob klar med en (vildt) lækker bål pizza med gedeost, kartofler og skovsyre. Gæsterne strømmede til og Jakob have rigeligt at lave. Han var dog ikke for travl til en lille sludder.

De lækre bålpizzaer kunne toppes med vilde urter efter eget valg. Den blev herefter bagt i en stor stentøjsgryde. På denne måde fik den en let brændt og lækker sprød bund. Lugten af bål og den frie leg med råvarerne, førte mig tilbage til barndommen og samlet set gjorde dette stemningen varm og venlig.

Fællesspisning med Frederiksgade 42

Klokken blev 17:00 og nu var det tid til dagens engagement. Jeg have booket 2 billetter til fællesspisning med restauranten, Frederiksgade 42. For den beskedne sum af 100 kr. fik vi velkomstdrik, snacks, og en mættende hovedret. Fællespisningen foregik ved Bispetorv i de hyggelig omgivelser med fint opdækket langbord og lækkert solskindsvejr. Vi fik hurtigt sat os ned med vores tallerkener og ventede forventningsfulde på maden.

Menuen startede hurtigt ud med nogle snacks bestående af brændenælde chips, trøffel chips og rejsechips med hvidløg. Hertil en klat grøn ramsløgsmayo. Til snacksene fik vi en lille rød velkomstdrik blandet 1-1 med cava og skovbærsaft smagt til med ingefær. Lækkert!

Til hovedret blev der bl.a serveret en vild salat på spidskål, rødkålskud, sankthansurt, bellis, karseskud og purløgsblomster. Med en honning og lime vinaigrette. Den milde kål gav et helt perfekt samspil med de vilde urter.

Små saltbagte kartofler med en grøn ramsløgsolie. Det er sjældent at jeg bryder mig særlig meget om kartfoler men den grønne olie gjorde virkelig underværker her.

Til kartoflerne var der langtidstilberedt øko lam med tern af selleri, løg, skvallerkål og teriyaki. Mørt og lækkert og de friske skvallerkåls blade fungerede rigtig fint som mere end grøn pynt.

Hovedretten var utrolig lækker og omgivelserne var super hyggelige. Vi sad til bords med søde mennesker der var klar på hyggelig konservering og et lille glas rosé. Maden blev ligeligt fordelt imellem os, imens snakken gik.

Desserten bestod af en pund til pund kage med brændenælde, toppet med karamel creme-fraiche og lime. Kagen var tilkøb men 25 kr. var lige til at overkomme. Alt i alt var fællesspisning en helt unik oplevelse og noget vi helt klart vil gøre igen. Jeg havde nogen skepsis ved at skulle sidde til bords med helt fremmede mennesker, men jeg blev positiv overrasket.

Kæmpe thumps up herfra til Frederiksgade 42 og Vild smag festivalen i Aarhus!!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar