Den vildeste pastasalat!
Naturen har rigtig mange lækre ting at byde på og en lækker måde at bruge dem på er i en smuk og helt vild pastasalat. Der er mange ting man kan putte i sin pastasalat og som med rigtig mange af mine opskrifter, så handler det om at tilpasse opskriften til de ting man lige har ved hånden eller har fundet. Nogle af de ting jeg ofte gerne kommer i mine salater er ramsløgskapers, og strandurter. Ramsløgskarpers er noget jeg altid har på lager og de bidrager bare med rigtig meget godt til rigtig mange ting. Se hvordan du får mest muligt ud af dine ramsløg HER. Derudover er stranden en fantastisk kilde til vilde råvare med sine mange forskellige salte og sprøde sager.
En plante som strandsennep vokser gerne på de danske strande og kan kendes på sine kødfulde blade, der kan sammenlignes en smule med rucola, samt sine små lilla blomster med fire kronblade (Se billede nedenfor). En anden strandplante som jeg er helt vild med er strandkålen. Lige i dette tilfælde bruger jeg de små frugter (Se billede nedenfor) som strandkålen sætter efter afblomstring. De smager af en blanding af ærter og kål og er derfor en fantastisk vild råvare at kende! Det eneste man skal huske på når man høster disse kålærter er, at man ikke høster dem alle sammen, da det trods alt er måden hvorpå planten spreder sig på. Men et par mindre håndfulde frø fra en stor plante er helt i orden.
- 1 pakke pasta efter eget valg
- 1 håndfuld strandsennep
- 1 håndfuld kålærter (Frø/frugter fra strandkål)
- 4 spsk olivenolie
- 3 spsk rødvinseddike
- Salt og pepper
- 100-200 g feta
- Kog pasten i letsaltet vand efter inskriptionen på pakken.
- Skyld den herefter under koldt rindende vand.
- Rens strandsenneppen og skær den i mindre stykker.
- Bland den afkølede pasta med strandkål, kålærter, feta, ramsløgskapers og dressingen.
- Bland olivenolien godt sammen med eddike, salt og pepper.
Strandsennep i blomst.
Strandkål frø eller frugter (kålærter).
Rens strandsenneppen og skær den i mindre stykker. Bland den afkølede pasta med strandkål, kålærter, feta, ramsløgskapers og dressingen.
Velbekomme!
Ingen kommentare