Medicinsk salat med helbredende urter

august 26, 2017
Medicinsk

Medicinsk salat

Denne salat er medicinsk på den måde at den består af planter det er blevet dokumenteret med medicinske egenskaber. Rigtig mange planter har en del af disse sunde egenskaber og har været brugt i urtemedicin helt tilbage til stenalder og vikingetid hvor nogle af dem stadig bliver brugt i dag. Man kan sågar kalde det for helsekosten fra fortiden. Nogle af disse planter er almindelig katost, skvalderkål, røllike, morgenfrue, rød kløver, mynte og gåsefod. Alle disse planter har været anvendt for deres helbredende evner såvel som ernæring. Så frem med hatten/kurven/nettet/posen og gå en tur i den dejlige natur, man kan hurtigt få samlet ind til en lækker vild salat, den er både smuk, sund og nærende.

Medicinsk virkning:

Almindelig katost: Menes at have en virkning på hoste og ondt i halsen grundet sit indhold af slimstoffer.

Skvalderkål: Har længe været brugt mod gigt grundet sit høje indhold af a-vitamin.

Røllike: Brugt til at lindre hoste og feberlidelser.

Morgenfrue: Er antibakteriel og er særlig blevet brugt til at hele sår både indvortes og udvortes.

Rød kløver: Har særlig været brugt ved kvindesygdomme og overgangsalderen.

Mynte: Lindre oppustet og dårlig mave. Beroliger fornøjelsessystemet.

Gåsefod: Kan virke blodrensende og god for nye og lever.

Vild medicinsk salat
 
Skribent:
Hjemland: Nordisk
Antal personer: 4
Ingredienser
Grønt:
  • Katost blade og blomster
  • Bellis blade og blomster
  • Rød kløver blade og blomster
  • Gåsefod
  • Gederams blomster
  • Skvalderkål
  • Røllike blomster og blade
  • (Eventuelt lidt hakket spidskål eller babyspinat)
Topping:
  • God fetaost
  • 1 håndfuld vilde bær som jordbær, blåbær, hindbær eller brombær.
  • 1 håndfuld hakkede hasselnødder
Dressing
  • Saften af en hel citron
  • 4 spsk oliven olie
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk honning
Fremgangsmåde
Salat:
  1. Skyld alle de vilde grøntsager, blomster og blade og pluk dem eventuelt i mindre stykker.
  2. Anret de friske blade og grøntsager i en skål, pynt med spiselige blomster, nødder og vilde bær.
  3. Smuldre fetaen med fingrene og drys den over salaten.
  4. Tilsæt dressingen lige inden servering så salaten ikke klasker sammen.
Dressing
  1. Bland alle ingredienserne sammen og rør dem godt sammen.

Velbekomme!

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar