Couscoussalat med rødbede og medicinske urter

september 28, 2017
couscoussalat

Selvmedicinerende couscoussalat

Couscoussalater er en utrolig nem måde hvorpå du kan få de vilde råvare ned i middagsmåltidet. Alt er muligt og der er nærmest ingen grænser. Her sidst i september er udvalget af grønne planter ikke længere ligeså stort som det var i april og juli, men dem der er tilbage, er tilfældigvis dem der er kendte for at kurere både feber, snue og hoste, perfekt til årstiden!

Couscoussalater findes der mange af, men denne udgave er både smuk, lækker og selvmedicinerende. Udvalget af de vilde planter der er brugt er dem der kan findes her sidst i september, katost, mynte, røllike og skvalderkål. Både katost og mynte var begge anset som universal midler og blev brugt til at kurere flere forskellige sygdomme. Skvalderkål skulle efter sigende være blodrensende og så er den fyldt med c-vitamin. Røllike er en af de ældste medicinske urter vi kender og har været brugt lige siden stenalderen. Man mener den blev brugt til at kurere feber sygdomme, hoste og snue på grund af sine anitbakterielle egenskaber.

På denne årstid handler det om at styrke sit immunforsvar til den kommende vinter og dette kan naturen  hjælper os med. Alt medicin kom engang udelukkende fra naturen og den dag i dag bliver mange planter stadig solgt i helsebutikker og apoteker. Tanken om naturen der stiller sig selv til rådighed for dem der bebor den finder jeg utrolig smuk og tiltalende, så hvorfor ikke omfavne den ide og tage imod de gaver den tilbyder os.

Vild couscous salat med rødebede og grønt
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 2 dl couscous
  • 1 tsk salt
  • Lidt pepper
  • 4 dl kogende vand
  • 2 rødebeder
  • 200 g feta
  • 1 håndfuld valnødder eller andre nødder
  • 1 bundt grønne krydderurter som mynte, røllike, skvalderkål og mynte.
  • Skallen og saften af 1 økologisk citron
  • 8 spsk oliven olie
Fremgangsmåde
  1. Start med at hælde den rå couscous i en skål og bland med salt og pepper.
  2. Hæld nu det kogende vand over så det dækker og rammer cm 1 cm over.
  3. Læg et låg på og lad couscoussen dampe færdig i ca. 5 minutter.
  4. Efter 5 minutter tages låget af og couscoussen skrabes luftig med en gaffel. Lad den køle af.
  5. Herefter skrælles og rives rødbeden og kommes ned til den afkølede couscous.
  6. Hak nødderne groft og kom dem ned i skålen sammen med fint snittede grønne urter.
  7. Til sidst smuldres fetaosten i med fingrene og vendes godt sammen med couscoussalaten.
  8. Tilsæt nu citronsaft og oliven olie.

 

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar