Urtesuppe med brændenælde og ramsløg

maj 22, 2019
Urtesuppe

Urtesuppe, nemt og hurtigt

Denne urtesuppe kan beskrives som, grøn, sund og smagfuld. Den er hurtig og nem at smække sammen og kan serveres som forret eller som en del af et let frokostmåltid med et pocheret æg og et stykke brød til.

Urter man kan bruge til denne suppe er: Brændenælde, ramsløg, gåsefod, fuglegræs, mælkebøtte, manna, strandbede, strandkål, brøndkarse, skvalderkål og løgkarse.

Urtesuppe med brændenælde, skvalderkål og ramsløg
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 bundt ramsløg, hakket.
  • 1 bundt skvalderkål, hakket.
  • 1 bundt brændenælde toppe, blancheret og hakket.
  • 2 dl hvidvin
  • 2 store kartofler, skrællet og hakket.
  • 1 l grønstags fond eller vand
  • ¼ l fløde
  • Salt og peber
  • Ramsløgsblomster til pynt.
Fremgangsmåde
  1. Klargør en stor gryde med en smule olivenolie. Tilsæt grøde hakkede grøntsager og steg dem i olien i 5 minutter.
  2. Tilsæt hvidvin og lad det fordampe. Tilsæt nu væske og lad det simre indtil kartoflerne er møre.
  3. Når kartoflerne er bløde, tilsættes fløden og det koge koges sammen i yderligere 5 minutter.
  4. Blend nu suppen til den er helt blød og glat.
  5. Server med en smule creme fraiche, urteolie/olivenolie og ramsløgsblomster.

Velbekomme!

Forslået