Menemen med hyben – Scrambled eggs med hybenfrugter

august 30, 2017
menemen

Menemen

Menemen er en  traditionel tyrkisk ret der ofte bliver serveret til morgenmad men også til frokost eller tidlig aftensmad. Den består som regel af æg, tomat, pepperfrugt og udvalgte krydderier. I dette tilfælde har jeg valgt at bruge danske hyben frugter i stedet for tomater og pepperfrugt, fordi hyben bidrager med en smag og konsistens der minder om en blanding af disse to råvare. Menemen spises med  brød til og efter at have lejet med hyben i denne tyrkiske ret er den blevet en af mine favoritter når det kommer til morgenmad.

Den er ovenikøbet sund, hyben indeholder større mængder af c-vitamin end appelsiner og på den måde får man en god start på dagen med denne nordiske udgave af menemen.

Tyrkisk Menemen med hyben og skvalderkål
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • En stor portion hyben frugter befriet fra kerner (Husk at tjekke for orm!)
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk oregano eller merian
  • 1 lille håndfuld tørret hybenrose (kan undlades)
  • 8 mellemstore æg
  • 1 bundt frisk skvalderkål eller persille
  • Salt og pepper
Fremgangsmåde
  1. Rens hybenfrugterne ved at skøre dem i halve og fjerne kernerne.
  2. Hak nu løg og hvidløghelt fint og steg dem på en pande i en smule smør indtil de bliver bløde men ikke brune.
  3. Tilsæt paprika og oregano og steg krydderierne lidt sammen med løgene.
  4. Tilsæt nu hakket hyben og steg videre indtil de bliver en smule gyldne.
  5. I mellem tiden piskes de 8 æg i en anden skål sammen med tørret hybenrose og røres derefter ned i panden.
  6. Rør æggene rundt sammen med løg og hyben indtil æggene er tilberedt men ikke tørrer.
  7. Husk at smage til med salt og pepper.
  8. Inden servering drysset retten med urter som skvalderkål, persille, strandarve eller spiselige blomster som hybenrose eller morgenfrue.
  9. Spis menemen til morgenmad eller frokost med brød til.

Velbekomme!

 

Forslået

Én kommentar

  • Skriv et svar 5 hurtige med hyben! | Opskrifter | Vild mad - Snilde maj 23, 2019 at 1:29 am

    […] Tyrkisk menemen med hyben og skvalderkål […]

  • Skriv et svar