Tyrkisk aubergine kebab
I dag skulle det gå hurtigt. Jeg er normalt ikke god til hurtig mad men siden julen står for døren og der er mange andre gøremål kunne jeg ikke stå i køkkenet hele dagen. Jeg havde en masse rester i køleskabet så jeg besluttede mig for en aubergine kebab med en ris salat til.
Siden jeg havde noget ris i overskud fra dagen før besluttede jeg at lave en vinterlig udgave med grønkål og granatæbler og en simpel syrlig dressing. Et andet godt og billigt supplement fandt jeg i en græsk yoghurt jeg også havde på køl. Så manglede jeg kun aubergine og kødfars. En dag som i dag er jeg meget taknemlig for min krydderi samling som hurtigt kan få ellers ret simple retter op på et helt andet niveau. Alt i alt brugte jeg 22 kr på dette måltid.
- 500 g hakket oksekød eller lam
- 1 stort hakket løg
- 1 håndfuld mynte (eller tørret)
- 0,5 tsk spidskommen
- 0,5 tsk koriander pulver
- 1 tsk fenikkelfrø
- 0,5 tsk chili pulver
- 2 tsk tomatpure
- 1 stor aubergine skåret i skiver
- 1 tsk salt og pepper
- Start med at riste fenikkelfrø af på en varm pande og tilset dem herefter til kødfarsen sammen med resten af ingredienserne undtagen auberginen.
- Skær auberginen i skiver og drys med lidt salt. Læg skiftevis små boller af fars og skiver af aubergine i et fad og held en blanding af kogende saltet vand og tomatpure over.
- Bag i ovnen ved 200 i lidt over 60 minutter med et låg af sølvpapir over.
Ingen kommentare