Tyrkisk Aubergine kebab “Patlıcan Kebabı”

december 22, 2016
tyrkisk aubergine kebab

Tyrkisk aubergine kebab

I dag skulle det gå hurtigt.  Jeg er normalt ikke god til hurtig mad men siden julen står for døren og der er mange andre gøremål kunne jeg ikke stå i køkkenet hele dagen. Jeg havde en masse rester i køleskabet så jeg besluttede mig for en aubergine kebab med en ris salat til.

Siden jeg havde noget ris i overskud fra dagen før besluttede jeg at lave en vinterlig udgave med grønkål og granatæbler og en simpel syrlig dressing. Et andet godt og billigt supplement fandt jeg i en græsk yoghurt jeg også havde på køl. Så manglede  jeg kun aubergine og kødfars. En dag som i dag er jeg meget taknemlig for min krydderi samling som hurtigt kan få ellers ret simple retter op på et helt andet niveau. Alt i alt brugte jeg 22 kr på dette måltid.

Tyrkisk Aubergine kebab "Patlıcan Kebabı"
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Østen
Antal personer: 2
Ingredienser
 • 500 g hakket oksekød eller lam
 • 1 stort hakket løg
 • 1 håndfuld mynte (eller tørret)
 • 0,5 tsk spidskommen
 • 0,5 tsk koriander pulver
 • 1 tsk fenikkelfrø
 • 0,5 tsk chili pulver
 • 2 tsk tomatpure
 • 1 stor aubergine skåret i skiver
 • 1 tsk salt og pepper
Fremgangsmåde
 1. Start med at riste fenikkelfrø af på en varm pande og tilset dem herefter til kødfarsen sammen med resten af ingredienserne undtagen auberginen.
 2. Skær auberginen i skiver og drys med lidt salt. Læg skiftevis små boller af fars og skiver af aubergine i et fad og held en blanding af kogende saltet vand og tomatpure over.
 3. Bag i ovnen ved 200 i lidt over 60 minutter med et låg af sølvpapir over.

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar