Torsk og mirabelle i tre stadier

april 2, 2019
Mirabelle i tre stadier

Mirabelle i tre stadier

Mirabelle i tre stadier er en ret som jeg kom på, da jeg gik mig en stille og rolig gåtur i det lune forår. Jeg elsker foråret og har altid holdt meget af når mirebelle træerne sprang ud, og efterhånden følt mig inspireret til at lave en ret af tre råvare fra træets tre cyklusser, nemlig knopstadiet, blomstring og frugtbæring. Her er resultatet!

Nyttige link:

Nordiske oliven – Saltede blommer

Torsk med lun dressing af mirabelle i tre stadier
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 2 personer
Ingredienser
  • 2 stykker fisk af eget ønske (torsk, makrel, laks, sej eller fladfisk)
  • 3 spsk oliven oile
  • 50 gram smør
  • 1 tsk honning
  • Saft og skal fra ½ citron
  • 10 nordiske oliven (se link), halveret og stenfri.
  • 2 stængler bladselleri, i fine tern.
  • 1 håndfuld skvalderkål
  • 1 spsk creme fraiche (kan undlades)
  • Syltede mirabelle knopper (kan undlades)
  • Mirabelle blomster (kan undlades)
Fremgangsmåde
  1. Steg fiskefiletterne med skinsiden nedad og krydr med en LILLE smule salt (de saltede mirabeller bidrager med rigeligt salt til retten). Steg fisken på begge sider til den er færdig og kødet er glasagtigti og falder af i flager (få minutter på hver side). Læg fisken til side og begynd på saucen.
  2. Kom smør og olivenolie i panden og steg bladselleritern, sammen med lethakkede mirabeller, i få sekunder inden resten af ingredienserne tilsættes (er dine mirabelle meget salte kan de hakkes endnu finere, så man undgå at få en hel meget salt mirabelle ind i munden).
  3. Server fisken med den lune dressing, syltede knopper og blomster.

Steg fiskefiletterne med skinsiden nedad og krydr med en LILLE smule salt, da de saltede mirabeller bidrager med rigeligt salt til retten. Steg fisken på begge sider til den er færdig og kødet er glasagtigt og falder af i små flager (få minutter på hver side). Læg fisken til side og begynd på saucen.

Smukt ser det jo ud og tænkt engang, fisk, en smule smør og en dejlig gåtur i foråret, så er det aftensmad.

Kom smør og olivenolie i panden og steg bladselleritern, sammen med lethakkede mirabeller, i få sekunder inden resten af ingredienserne tilsættes (er dine mirabelle meget salte kan de hakkes endnu finere, så man undgå at få en hel meget salt mirabelle ind i munden). Server fisken med den lune dressing, syltede knopper og blomster.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar