Tiramisu – Den bedste opskrift på en italiensk klassiker

december 18, 2017
Tiramisu

Den bedste Tiramisu!

Tiramisu er en italiensk klassikker som mange kender og elsker. Ordet tiramisu betyder “Pick me up” eller “Tag mig videre/op” på italiensk og er den perfekte blanding af en blød og lækker mascapone creme, let og luftig kage, kaffe og likør. Tiramisu må være min absolutte yndlings dessert, over alle. Den kræver ingen bagetid, ingen dyre råvare, ingen særlige evner og så smager den himmelsk! Denne opskrift indeholde hverken æg eller ladyfingers og der ville mange nok mene, så er der ikke tale om rigtig traditionel tiramisu. Men til trods for det, er både smag og konsistens i denne udgave, bedre end andre (virkelig mange) mere traditionelle varianter jeg har smagt. Når æg ikke er inkluderet i opskriften, slipper man også for risikoen for salmonella, selvom den efterhånden er udryddet. Så bedre smag, nemmere at lave og ingen sygdomme, winwin!

Med hensyn til likøren, er det meget forskellig, hvilken type som  folk vælger at bruge til deres tiramisu. Jeg bruger helst marsala, da den for mig, smager mest af klassisk tiramisu end andre typer som amaretto.

Tiramisu – Den bedste opskrift på en italiensk klassiker
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 2 pakker lagkagebunde
  • 4 spsk kakaopulver
Mascapone creme:
  • ¼ l fløde
  • 500 g mascapone
  • 3 spsk flormelis
  • 3 spsk marsala
  • 1 vanilje stang eller 1 tsk vanilje ekstrakt
Kaffeblanding:
  • 1 dl marsala likør
  • 2 dl frisklavet espresso
  • 3 spsk sukker
Fremgangsmåde
Mascapone creme:
  1. Pisk fløden indtil den tykner men undgå at piske den for meget da den også skal vendes sammen med mascaponen senere. Lige inden fløden begynder at tykne tilsættes flormelis.
  2. Flæk vanilje stangen og skrap kornenen ud.
  3. Bland vanilje kornene med mascaponen, samt 3 spsk marsala.
  4. Vend nu mascaponen sammen med fløde blandingen og set den til side.
Kaffeblanding:
  1. Bland frisklavet espresso sammen med marsala og sukker og rør godt rundt indtil sukkeret er helt opløst.
Opbygning af kagen:
  1. Bryd mindre stykker af lagkagebundene op og læg dem ud i et fad.
  2. Tag en suppeøse og kom en smule kaffeblanding henover lagkagebundene så de kan suge den til sig.
  3. Smør nu mascapone cremen henover lagkagebundene så det dækker helt.
  4. Fortsæt sådan indtil der ikke er mere creme og lagkage bunde tilbage (Omkring 2-3 lag).
  5. Drys nu kakaopulver henover hele kagen og sæt den på køl. Tiramisuen kan spises efter 1 times tid, men den er bedst dagen efter.

 

Tiramisu

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar