Tempura med strandurter og ponzu sauce

juni 14, 2017
Tempura med strandurter

Tempura med vilde strandurter

Tempura er en japansk snack som kan spises til forskellige måltider. Tempura består af et udvalg af forskellige grøntsager eller skaldyr, dyppet og friteret i en dej bestående af æg, rismel og iskoldt vand. Dejen son hovedsagelig  består af rismel kan købes i asiatiske butikker. Man kan også vælge at bruge almindelig hvedemel i stedet for rismel.
De grøntsager som jeg har valgt at bruge her, er vilde sager fra stranden.
Det er strandkål (øverst til venstre), strandbede(øverst til højre), strandarve (nederst til højre) og strandmælde (nederst til venstre). De er ofte at finde ved de fleste danske strande om sommeren. Nogle planter som strandkål, skal man være forsigtig med når man høster af den. Det gælder selfølgelig for alle vilde planter, at man skal huske at overlade noget af den så den kan gro videre og derfor ikke hive planter op med roden.

De vilde strandurter er utrolig velegnede til tempura, da de er både sprøde og meget “kødfulde” hvilken vil sige at de ikke falder så nemt sammen når de bliver tilberedt.
De er ikke kun super sunde og lækre at spise, men også økologiske og ovenikøbet gratis! Derfor ser jeg intet andet for, end at tage de vilde strandurter med hjem og lave et lækkert og sundt måltid ud af dem!

Andre (Ikke vilde) grøntsager man kunne bruge til sin tempuradej er squash, svampe, forårsløg, sukkerærter, rød pepper, asparges og broccoli. Tempura kan spises både som hovedret i forbindelse med soba eller udon nudler. Eller som en mindre forret eller snack. Tempura spises gerne helt frisklavet mens de stadig er lune og sprøde.

Læg de frisklavede tempura på et stykke køkkenrulle så de kan afgive noget af den resterende olie.

Velbekomme!

Tempura med strandurter
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Japan
Antal personer: 4
Ingredienser
Tempuradej
  • 2 dl iskoldt vand
  • 2 æggehvider
  • 30 mel
  • 150 g rismel
Grøntsager
  • Strandkål
  • Strandbede
  • Strandmælde
  • Strandarve
Ponzusauce
  • 1 spsk soya
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 spsk kinesisk sort eddike
  • 0,5 tsk sukker
  • 2 spsk revet agurk
Fremgangsmåde
Tempura
  1. Bland de flydende ingredienser sammen, og tilsæt herefter de tørre.
  2. Pisk dejen godt sammen. (Det er meget vigtigt at dejen forbliver kold)
  3. Dyp grøntsagerne i dejen og friter dem i rygende varm olie.
  4. Læg de friske tempura på et stykke køkkenrule så de kan afgive noget af den resterende olie.
Ponzusauce
  1. Skræl agurken og riv den på et fint rivejern.
  2. Bland nu den revet agurk med de restende ingredienser og rør rundt.
  3. Saucen skal være let syrlig, salt og sød.

 

Forslået

2 Kommentare

  • Skriv et svar Tigerrejer med tempura og fenikkel pesto | Opskrifter - Snilde juni 30, 2017 at 11:56 pm

    […] er en et bud på hvordan man kan sammensætte et ret med strandurte tempura og fennikel pesto. Tigerrejerne er marineret i en marinade af soya og strandtrehage. Også […]

  • Skriv et svar Friterede magnolie blomster | Opskrifter - Snilde.dk april 27, 2020 at 4:48 pm

    […] Strandurte tempura Friterede magnolie blomster   Print Forberedelsestid 5 minutter Tilberedningstid 5 minutter Samlet tid 10 minutter   Skribent: Stephanie Straube Alemanno Antal personer: 4 personer Ingredienser […]

  • Skriv et svar