Tangsmør
Tangsmør er utrolig nemt at lave og fuldstændig pakket til med umami. Umami som betyder velsmag, er denne 5. grundsmag som fremhæver smagen fra andre fødevare. Den er derfor god til at stege fisk og skaldyr i men også helt fantastisk for sig selv på et stykke ristet brød.
Man kan bruge lige præcis den type tang som man selv bedst kan li, men i dette tilfælde er jeg bare utrolig glad for smagen af ristet nori tang.
Tangsmør - Godt til brød og stegning
Skribent: Stephanie Straube Alemanno
Ingredienser
- 1 pakke lurpak smør
- 1 pakke nori tang
Fremgangsmåde
- lad smørret stå på køkkenbordet i en times tid til det er blødt og håndterbart.
- Tag 2 stykker nori tang og hold det henover en varm kogeblade, til det puffer en smule op og trækker sig sammen.
- Smuldr de ristede stykker nori tang med fingrende og bland dem sammen med det bløde smør.
- Pak den færdige tangsmør ind i husholdningsfilm og opbevar det på køl.
- Tip: Smørret kan holdes sig i fryseren i flere måneder.

Velbekomme!