Tærte med østershat, estragon og strandkål

september 11, 2017
tærte

Strandkål

Strandkål er en helt vidunderlig vild kålsort der vokser ved grusede strande. De nye skud er lækre og sprøde og kan spises som broccoli mens de store blade er kødfulde og gode i supper og stuvninger. Strandkålen er ikke fredet men man bør stadig høste med omtanke. Høst kun det du skal bruge og efterlad mindst 2/3 af planten så den kan vokse videre.

Strandkål kan høstes fra maj til septemper og når planter begynder at syne hen, er det med at nyde de sidste små lækre blade indtil den kommer igen næste år.

Tærte med strandkål

Efteråret står for døren så det er bare med at komme ud nyde de sidste vilde planter mens de stadig er der. Forleden dag kom jeg forbi en lidt mindre prægtig plante end den vist på billedet, men den var dog endnu ikke helt værdigløs. Så sent på sæsonen er plantet forlængst afblomstret og frøene er smidt, men der skyder stadig små mindre blade ud her og der. De er perfekte i denne min yndlingstærte med østershat, porre og strandkål, MUMS!

Tærte med østershat, estragon og strandkål
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 1 pakke færdiglavet tærtedej (Eller sin egen hjemmelavede)
  • 200 g østershatte eller andre svampe
  • 2 pore eller 10 skovløg
  • 1 stor portion strandkål groft hakket
  • 1 spsk tørret estragon
  • 4 spsk creme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 dl hvidvin
  • 2 æg
Fremgangsmåde
  1. Vask porrene rene for jord og skær den lyse del i mindre stykker. Hak strandkålen groft og skær svampene i mindre stykker.
  2. Steg svampene gyldne på panden i en smule smør og olie.
  3. Tilsæt porre og strandkål steg indtil grøntsagerne falder sammen og får en smule farve.
  4. Tilsæt hvidvin og lad den koge helt ud. Smag til med salt og estragon.
  5. Tag nu panden af varmen og tilsæt creme fraiche og smag til med salt og pepper.
  6. Til sidst tilsættes æggene.
  7. Smør en tærteform med koldt smør og læg dejen ud i fadet.
  8. Prik et par huller med en gaffel så dejen ikke puffer op i ovnen.
  9. Forbag tærtedejen midt i ovnen i 10 minutter eller indtil den ikke er rå længere.
  10. Kom fyldet ud i tærtefadet og pynt eventuelt med flere strandkålsblade.
  11. Tærten skal have yderligere 15-20 minutter.

Tak for besøget!

Følg også gerne med på de sociale medier!

Jeg har min Blogside på Facebook, hvor man er mere end velkommen til at dele billeder, af retter fra bloggen! Her er det desuden oplagt at stille spørgsmål angående mine opskrifter og derudover deler jeg selv (jævnligt) billeder, samt nye og gamle opskrifter!

Min Instagram er stedet for jævnlige billeder af min hverdag, opskrifter, sanketure, kreative projekter og måske en lille selfie i ny og næ. Derudover deler jeg dagligt stories af min hverdag og hvad jeg nu måtte støde på!

// Stephanie

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar