Tærte med jordbær og japansk pileurt

maj 22, 2019
Tærte

Tærte med japansk pileurt

Tærte med jordbær og japansk pileurt er mit vilde bud på en klassisk rabarbertærte. Japansk pileurt kan nemlig sammenlignes med rabarber i både smag, udseende og indholdsstoffer. Smagen kan beskrives som en blanding af havesyre og rabarber og er derfor helt formidabel at bruge i desserter såvel som salte retter (som du kan finde HER).

Tærte med jordbær og japansk pileurt
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
Mørdej:
  • 300 g hvedemel
  • 150 g stuetempereret smør
  • 100 g flormelis
  • 1 stort æg
Kompot:
  • 500 g jordbær
  • 200 g rabarber
  • 2 spsk. akaciehonning
Fremgangsmåde
Mørdej:
  1. Bland alle ingredienserne sammen hurtigt, til en ensartet mørdej.
  2. Stil mørdejen på køl i ½ time inden udrulning.
  3. Rul mørdejen ud og kom den i den ønskede form (gem lidt dej til at toppe af med)
Kompot:
  1. Rengør jordbær og den japanske pileurt hvorefter de skæres i mindre stykker.
  2. Kom japansk pileurt og jordbær i en gryde sammen med sukkeret. Kog det hele sammen indtil kompotten tykner. Lad den køle en smule af.
Opbygning:
  1. Kom dejen i den ønskede form og anret kompotten op til kanten.
  2. Smuldr en smule mørdej ovenpå tærten sammen med hakkede hasselnødder (kan udelades).
  3. Bag tærterne i ovnen ved 180 grader i 10-20 minutter afhængig af ovnen og størrelsen på tærterne.

Som beskrevet i opskriften, er formen til disse tærter fuldstændig valgfri. Opskriften kan tilpasses til minitærter såvel som en almindelig størrelse tærteform. Server tærten som den er eller med en god klat vaniljeis eller creme fraiche til.

Velbekomme!

Forslået