Tabouleh med vilde urter

april 5, 2017
Tabouleh

Tabouleh

Den grønne tabouleh salat er noget jeg ofte laver om sommeren. Den er frisk og fungere godt til grillmenuen. Den består normalt af persille, tomat, løg og agurk, men krydderurterne kan variere meget. Man kan også gøre brug af koriander og eller mynte. Eller som i denne lidt anderledes udgave, med vilde urter bestående af ramsløg, løgkarse og skvalderkål. De vilde krydderurter har en meget rafineres smag og så er de smæk fyldt med vitaminer og mineraler, så hvorfor ikke bruge dem i en frisk grøn salat? Urterne jeg har brugt her, er fundet ved Lunden i Horsens men de er alle meget almindelig i hele Danmark.

Tabuleh med ramsløg, løg karse og skvalderkål
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Østen
Antal personer: 2
Ingredienser
  • 1 dl couscous
  • 1 tsk spidskommen pulver
  • 1 tsk paprika pulver
  • Salt og pepper
  • 1 bundt frisk plukket skvalderkål
  • 1 bundt frisk plukket løgkarse
  • 1 bundt frisk plukkede ramsløg
  • 2 store tomater tomater
  • 1 stort rødløg
  • 1 halv agurk
  • 1 bundt frisk persille
  • 4 spsk olivenolie
  • 3 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
  1. Bland den tørre couscous med krydderierne og lidt salt.
  2. Hæld kogende vand over så det lige dækker. Læg en tallerken over skålen eller pak den ind i film så dampen kan tilberede couscoussen.
  3. Hak alle grøntsager og krydderurter meget fint og vend dem i den afkølede couscous.
  4. Tilsæt olivenolie og citron saft eventuelt lidt feta.

Skvalderkål, persille, ramsløg og løg karse.

Hak alle grøntsager helt fint og bland i den dampede couscous

Vend couscous salaten med dressingen og smag til med salt.

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar