Tabouleh
Den grønne tabouleh salat er noget jeg ofte laver om sommeren. Den er frisk og fungere godt til grillmenuen. Den består normalt af persille, tomat, løg og agurk, men krydderurterne kan variere meget. Man kan også gøre brug af koriander og eller mynte. Eller som i denne lidt anderledes udgave, med vilde urter bestående af ramsløg, løgkarse og skvalderkål. De vilde krydderurter har en meget rafineres smag og så er de smæk fyldt med vitaminer og mineraler, så hvorfor ikke bruge dem i en frisk grøn salat? Urterne jeg har brugt her, er fundet ved Lunden i Horsens men de er alle meget almindelig i hele Danmark.
- 1 dl couscous
- 1 tsk spidskommen pulver
- 1 tsk paprika pulver
- Salt og pepper
- 1 bundt frisk plukket skvalderkål
- 1 bundt frisk plukket løgkarse
- 1 bundt frisk plukkede ramsløg
- 2 store tomater tomater
- 1 stort rødløg
- 1 halv agurk
- 1 bundt frisk persille
- 4 spsk olivenolie
- 3 spsk citronsaft
- Bland den tørre couscous med krydderierne og lidt salt.
- Hæld kogende vand over så det lige dækker. Læg en tallerken over skålen eller pak den ind i film så dampen kan tilberede couscoussen.
- Hak alle grøntsager og krydderurter meget fint og vend dem i den afkølede couscous.
- Tilsæt olivenolie og citron saft eventuelt lidt feta.

Skvalderkål, persille, ramsløg og løg karse.
Hak alle grøntsager helt fint og bland i den dampede couscous
Ingen kommentare