Syren pandekage-kage
Syren pandekage-kage med blåbær er en aromatisk og sommerlig dessert, som er fuldstændig idiot-sikker. Den består af en god stak pandekager og en creme lavet på piskefløde, syrensaft og mascapone.
I maj er foråret på sit højeste og naturen bugner af lækre vilde råvare, blandt andet syrener. Syrener er nemlig spiselige og duften af dem sender mig direkte tilbage til barndommen. Derfor elsker jeg at bruge den i diverse søde opskrifter som denne pandekage-kage eller syren scones.
Nyttige links
Syrensaft – Frisk og lækker sommerdrik
Pandekage-kage med blåbær og syren
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
Skribent: Stephanie Straube Alemanno
Ingredienser
Pandekage:
- 2 dl hvedemel
- 2 spsk sukker
- 3 stk. æg
- 65 g (3/4 dl) smeltet smør
- 3 dl sødmælk
Creme:
- 1 håndfuld blåbær
- 1 tsk sukker
- 2 spsk vand
- 2 dl piskefløde
- 2 blade husblas
- 200 g mascapone
- 5 spsk syrensaft
Fremgangsmåde
Pandekager:
- Bland mælk, æg og sukker i en skål og pisk godt sammen.
- Smelt smørret på en varm pande indtil det begynder at brune og dufte af nødder. Tilsæt smørret til mælkeblandingen og rør godt rundt. Tilsæt nu mel lidt af gangen for at undgå klumper.
- Steg pandekagerne på en varm pande.
Creme:
- Kom blåbær, sukker og vand i en lille gryde.
- Kog blåbærrene indtil de falder sammen og bliver røde, hvorefter de blendes til en fin grød.
- Læg husblassen i lidt koldt vand og lad den bløde op i 5-10 minutter.
- Varm fløden op, vrid husblassen fri for vand og kom den direkte op i den lune fløde.
- Tilsæt syrensaft indtil cremen smager sødt og dejligt (Hvis man ikke lige står med syrensaft, kan man lade fløden trække natten over med en håndfuld hakkede syrener.
- Bland fløden forsigtigt sammen med mascaponen, samt den afkølede blåbærgrød og stil cremen på køl.
- Lad cremen køle af i køleskab i mindst 3 timer eller natten over.
Anret:
- Smør en pandekage med cremen og fortsæt indtil der ikke er flere pandelager. Slut af med et lag creme og pynt kagen med friske syrener og blåbær.

Velbekomme!