Syltet sødskærm – Til forret og dessert

maj 17, 2019
syltet sødskærm

Syltet sødskærm

Syltet sødskærm smager sødt og syrligt af lakrids og kan med korte ord beskrives som naturens slik. De syltede sødskærm kan bruges i forretter til fisk, i salater eller som relish. Man kan som alternativ lave en sukker syltning og bruge dem i deserter.

Sødskærm eller også kalder spansk kørvel, er en plante der vokser i naturen såvel som i mange haver. Det er en skærmplante, men trods det så er den meget nem at genkende grundet sine meget kraftige anis aroma. Man skal selfølgelig være 100% sikker på at der er tale om sødskærm og ikke skarntyde/gifttyde hvilket man kan gøre ved at gå efter duften. Hvor de giftige skærmplanter lugter fælt at musseurin(siges det), så lugter sødskærmen af lakridsbolsjer. Når man har identificeret sin plante er det bare med at høste den og få den brugt. Hele planten kan tørres og bruges som krydderi eller urtete. Blomster og nye blade kan bruges i salater, supper, knuste kartofler eller i den hjemmelavede bearnaise.


Syltet sødskærm - Naturligt slik
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • Sødskærm/spansk kørvel stængler
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl vand
Fremgangsmåde
  1. Varm eddiken op i en gryde og opløst sukkeret heri indtil sukkeret er helt opløst.
  2. Tag gryden af varmen og tilsæt vandet. Lad eddikelagen køle helt af inden den hældes over de hakkede stængler. Luk glasset til.
  3. De syltede stængler kan holde sig i flere måneder på denne måde

 

 

Forslået