Syltede hyben

juli 23, 2018
syltede hyben

Syltede hyben

Sommeren er på sit højeste og de fleste frugt og bærbuske bugner af lækre sager! Så er det bare med at få klargjort og præserveret det hele til den lange mørke vinter. En ting jeg altid laver, når de første hyben begynder at melde deres ankomst, er syltede hyben. Syltede hyben er super nemme at lave og de kan opbevares og bruges hele vinteren. Hyben fra rynket hybenrose er bedst at bruge og de er enormt nemme at finde, da de stort set gror ved alle de danke kyststrækninger. De er sprængfyldte med vitaminer og derfor perfekte ovenpå ostemaden til de kolde vinteraftener. Udover at være et fantastisk tilbehør til ostebordet kan de også fungere som prikken over i’et i saucer til fisk og skaldyr.

Det er bedst at høste sine hyben ligeså snart de begynder at rødne, nogle gange mens de stadig er helt orange. På dette tidspunkt er de stadig faste og endnu ikke blevet angrebet af orm. Det kan være en lang og besværlig process at klargøre hyben, men gør eventuelt ligesom mig og set en god serie på og nyd at maden du skal til at lave er fulstændig gratis!

Syltede hyben
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 250 g skyldede og halverede hybenfrugter, befriet for kerner
  • 2 dl hvidvinseddike eller hvis lager eddike
  • 2 dl sukker
  • 0,5 dl vand
  • Laurbærblade
  • Citronskal
  • Tørrede urter som timian
Fremgangsmåde
  1. Skær hybenfrugterne over og fjern kernerne.
  2. Giv vand, eddike, sukker og urter et opkog og lad den køle helt af.
  3. Kom hybenfurgterne i et syltelgas sammen med citronskal.
  4. Når eddikelagen er kølet af hældes den over hyben frugterne.
  5. Lad dem gerne stå og trække i 1 uges tid inden brug.
  6. De syltede hyben er rigtig gode som tilbehør til ostebordet eller som prikken over i'et i saucer til fisk og skaldyr.

Velbekomme!

Forslået

Én kommentar

Skriv et svar