Strandkålwraps med svinemørbrad, salsa verde og peberrod

juli 5, 2018
Strandkålwraps

Strandkålwraps

Strandkålwraps er en lækker lille happer, der både er smuk og sund på samme tid. De fine unge blade fra den vilde strandkål er fremragende at bruge til wraps og man kan fylde dem med alt hvad hjertet begærer! Jeg spiser gerne mine wraps med et stykke grillet kød eller fisk, en frisk grøn salsa og en peberrodsdressing. Disse fire komponenter skaber et lækkert alternativ til sommerens grilmenu og så er det ovenikøbet også super sundt!

Strandkål

Strandkål gror gerne på stenede strande rundt omkring i Danmark og er formentlig den vilde forfar til alle de kålsorter som vi bruger i dag og kan derfor bruges på samme måde. Til den opskrift er det de yngre skud som man er ude efter. De vokser gerne ved plantens midte og i det tidlige forår har de ofte en grøn-lilla nuance. De yngre blade er møre og er derfor fremragende i rå tilstand. De ældre blade er tykkere i teksturen og bruges derfor mest i stuvninger og eller supper.

Strandkålwraps med svinemørbrad, salsa verde og peberrod
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • Ynge strandkålblade
  • 1 svinemørbrad
Peberrods dressing:
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk sukker
  • 1-2 spsk friskrevet peberrod (Afhængig af vor stærk man kan li sin dressing)
  • Salt og peper
Salsa verde:
  • 1 bundt friske grønne urter som løgkarse, ramsløg, skvalderkål eller persille.
  • 1-2 fed hvidløg (hvis man ikke bruger ramsløg)
  • 1 spsk kapers (hjemmelavede eller almindelige)
  • 3 ansjos fileter
  • 1 tsk sennep
  • 5 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
  1. Skyld strandkålbladende og anret dem på et flad eller en tallerken
  2. Krydr svinemørbraden med salt og pepper (eller dit yndlings kød krydderi)
  3. Steg eller grill kødet på alle sider og pak den herefter ind i staniol. Giv den herefter 30 minutter i ovnen ved 200 grader.
Peberrods dressing:
  1. Kom alle ingredienserne i en skål og bland det godt sammen. Stil dressingen på køl til den skal bruges.
Salsa verde:
  1. Kom alle ingredienserne i en blender eller morter. Blandingen skal være lind men uden at være for flydende. Er salsaen for flydende kan man tilsætte flere urter. Er den for tyk kan man tilsætte mere olie.
  2. Smag salsaen til undervejs med salt og pepper.

Man kan pynte sine strandkålwraps med vilde blomster som røllike, bynke, strandsennep eller ramsløg. Dette giver en smuk finish og en ekstra dimension af smag.

Strandkålwraps er et super godt alternativ til grilmenuen når man har brug for noget friskt, vildt og lækkert!

Velbekomme!

Forslået