Strandarvesmør

juni 26, 2017
Strandarvesmør

Strandarvesmør til alt!

Strandarve er den lille grønne plante der vokser ved kysterne om sommeren. Den er meget almindelig og ofte meget talrig. Det er dog ikke alle der ved hvad den kan bruges til, ej heller at den er spiselig. Strandarve er sprøde og lækre med en smag der minder om en saltet agurk. Pluk strandarven inden den begynder at blomstre, så er den mindre bitter. Når man laver med med strandarve skal man være opmærksom på at der kan gemme sig en del sand imellem de små blade, så de skal skyldes godt igennem.

Strandarve smager skønt sammen med både kylling, fisk og skaldyr. Den kan dampes, steges, friteres eller blendes. Eller som her, blandet i en god klat smør med lidt citronskal og hvidløg, bum strandavresmør! Jeg bruger den ofte som prikken over i’et til de dampede blåmuslinger eller grillet jomfruhummer.

Husk at skylde strandarven godt igennem så man undgå sand i maden. Mos dem sammen med lidt salt i en morter som jeg gjorde, eller kom dem i en blender og blend dem til en fin mos.

Den færdige strandarvesmør kan holdes sig i en uges tid på køl. Den kan også fryses ned i mindre portioner.

Strandarve smør
 
Skribent:
Ingredienser
  • 1 håndfuld rengjort strandarve
  • 1 hvidløgsfed
  • En knivspids salt
  • Skallen af en halv økologisk citron
  • 1 pk lurpak eller andet godt smør
Fremgangsmåde
  1. Mos strandarve med en smule salt i en morter eller i en blender til det bliver en fint mos. (kasser overskydende saft hvis der er noget)
  2. Bland strandarve mosen med smørret til det bliver en fin grøn masse.
  3. Rul smørret ind i husholdningsfilm, form det til en pølse og set den på køl.
  4. Når smørret er koldt kan det skæres ud i mindre skiver eller fryses ned.

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar