Stegte rejer med hyben harissa og strandarve

juli 30, 2018
stegte rejer

Vildt stegte rejer

Stegte rejer er nok noget af det nemmeste jeg lige kan bikse sammen i køkkennet. De er altid gode at hive frem hvis der lige mangler et eller andet lækkert. Man kan lave dem på mange forskellige måder både simpelt og mere avanceret. Jeg er vokset op med min italienske fars version hvor han serverede dem i en tomat og hvidløgs sauce. Derfor kom jeg på denne vilde udgave med hyben harissa og strandarve. De er super hurtige at lave så snart man har lavet sig et glas hyben harissa. Du kan finde opskriften på den HER.

Men hvad gør man hvis man ikke lige har et glas med hjemmelavet harissa på lager? Så kan man nøjes med at stege en smule hvidløg og finthakket på en pande indtil det bliver en tyk sauce og så herefter stege rejerne heri. Mad behøver ikke at være kompliceret, det kræver bare en smule teknisk snilde!

Stegte rejer med hyben harissa og strandarve
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 1 pakke frosne tiger rejer (hvis man kan skaffe dem friske er det endnu bedre!
  • 2-3 spsk hyben harissa alt efter hvor god man er til stærk mad.
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 1 dl hvidvin
  • Salt og pepper
  • Strandarve
  • Citronsaft.
Fremgangsmåde
  1. Start med at pille rejerne men uden at fjerne halen, på denne måde får de et mere appetitlig udseende efter min mening. Læg dem på et stykke køkkenrulle eller et viskestykke så de ikke er helt våde når de skal steges.
  2. Kom rejerne op i en skål sammen med hyben harissa, finthakket og strandarve, samt en smule salt og pepper.
  3. Lad rejerne marinere i mindst 20 minutter.
  4. Anbring en pande på blusset og kom olivenolie på. Steg nu de marinerede rejer på den brandvarme pande.
  5. Når de begynder at få en smule farve skal de vendes. De skal kun få sekunder på hver side.
  6. Lige inden rejerne er færdige, tilsætte hvidvinen. Når vinen har kogt ind til det halve er rejerne færdige.
  7. Anret de stegte rejer på en tallerken med finthakket hyben, strandarve og et skvæt citronsaft.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar